Bursa Müftüsü Ay’dan Regaib Kandili Mesajı

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Regaib Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.

Bursa Müftüsü Ay’dan Regaib Kandili Mesajı
banner98
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Regaib Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay yaptığı açıklamada, “30 Nisan 2014 Çarşamba günü dini geleneğimizde üç aylar diye bilinen, mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine girmiş bulunmaktayız. 01 Mayıs 2014 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece ise Regaib Kandili'ni idrak edeceğiz. Üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan Regaib Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini ve geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi, yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmaktadır.

Nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulama yapmak, Cenab-ı Hakk'a yürekten yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak, ondan af dilemek, onları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek ve istikamet sahibi olmak gerekir. İdrak etmekle şeref duyduğumuz bu gecenin bizlere sunduğu rahmet iklimini fırsat bilerek, rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı gözden geçirmeliyiz. Bu vesileyle olgun dindarlığın iman, ibadet, ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlamalıyız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşmanın, hak ve hukuka riayetin, kutsala saygının insani erdemler adına ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek bu erdemleri hayat çizgimiz kılmalıyız” dedi.

Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Ay, “İbadet bilinci içinde ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için bütün gücümüzle çalışmalı, kalp kırmaktan kaçınmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız. Kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, hemşerilerimizin Regaib Kandilini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0