banner101

Bitlis'in yarım asırlık şebekeleri yenileniyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, 52 milyon 880 bin lira kaynak ile yaklaşık 50 yıl önce döşenen kentin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyor.

Bitlis'in yarım asırlık şebekeleri yenileniyor
 Bitlis Belediyesi yaklaşık 50 yıl önce döşenen kentin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilemek amacıyla52 milyon 880 bin lira kaynak ayırdı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, yıllardır adeta kangrene dönüşen kentin içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözmek için çalışma başlattı.

Görevlendirme yapıldıktan sonra alt ve üstyapı ile sosyal ve kültürel projelerle önemli çalışmalar yapan belediye, mahallelerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için de yoğun çaba sarf ediyor.

Hazırlanan projeyle, kentin 90 kilometrelik içme suyu ve 80 kilometrelik ana atık şebekeleri ile 70 kilometrelik parsel bağlantısı yenilenmeye başlandı.

Kenti adeta şantiyeye çevirerek her tarafında hummalı bir çalışma başlatan belediye, sezon sonuna kadar işlerin yüzde 80'ini bitirmeyi hedefliyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde ilk önce kentin yıllardır kangrenleşmiş altyapı sorunuyla karşılaştıklarını anlattı.

Kentin en önemli sorununun çözümü için İller Bankası ile temasa geçtiklerini ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Banka bu yaklaşıma sıcak baktı ve ihale sürecini tamamladık. Bir dönem bu çalışmalara başlanmış. Daha sonra müteahhit iflas etmiş, sözleşme feshedilmiş ve işler ortada kalmış. Mart ayının ortasında yer teslimi yaparak ilimizin içme suyu ve kanalizasyon altyapı probleminin çözülmesi adına firma buraya gelerek şantiyesini kurup çalışmaya başladı. Bu iş için 52 milyon 880 bin lara kaynak ayrıldı. Düşünebiliyor musunuz bu çağda halen 1970'li yılların altyapısıyla hizmet vermeye çalışan bir şehri önümüzde bulduk. Bunun hali noktasında yoğun şekilde çalışmalara başladık. Bu işlerin bitmesi için firmanın iki yıllık süresi vardı. Şantiyeyi ziyaret ettiğimde içimi rahatlatan bir müjde verdiler. Şantiye yetkilileri, yıl sonuna kadar işlerin yüzde 80'nini bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu bizim için çok önemli."

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0