banner101

Bakan Yıldırım'dan HGS açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım köprü geçişleri ve HGS cezalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldırım'dan HGS açıklaması
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldım, köprü geçişleri ve HGS cezalarıyla ilgili soruları cevapladı. Yıldırım, "Tespit edilen hatalar sürücülere ödetilmeyecek." dedi. İşte Bakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Vatandaşın şaşkınlığı haklı bizde araştırmalarımızı yapıyoruz. Hatası olmayan plaka sahipleri kötü sürprizlerle karşılaşıyor. Bunlar düzeltilecek. Tespit edilen hatalar sürücülere ödetilmeyecek.

Daha önceden HGS vardı o kaldırıldı HGS ve OGS yaptık. OGS'nin cihazı çok pahalı ve belirli bir süre sonra değiştirmek gerekiyor. Vatandaşın bir günü OGS almakla geçiyordu. Çok fazla şikayet geliyordu bu yüzden de kolay erişebilir bir sistem olsun istedik ve HGS'yi devreye soktuk. Şuan 10 milyon abone var 8 milyonu HGS'li. Zamanla birleştirlecek ve hepsi HGS olacak.

Şikayetlerle ilgili 2 işlem yapacağız. HGS'lerle PTT bu işin sorumlusudur. PTT kredi kartı veremediği için eksik bakiye durumunda cezaya geçiyor. PTT Sürat'le bu durumu önleyeceğiz. Birkaç teknik iyileştirme de yapılıyor. Geçişlerdeki hataların asgariye indirilmesi, yanlış plakadan kaynaklanan hatalar önlenecek. 8 milyon HGS etiketinden bir kısmı bozuk çıkıyor. Vatandaş takıyor ama hatalı etiket cezaya neden oluyor. Bunlar yenileriyle değiştirilecek. Etiket doğru noktaya yapıştırılmazsa okuma yapmadığı için kaçak geçiş olmuş oluyor.

Başlangıçta bu cezalar en uzak mesafenin 10 katı olarak hesaplanıyordu. 2015'te yapılan bir değişikle kullanıcı lehine iyileştirme yapıldı. Şuan gündem de olan cezalar 2014 yılı. Cezaların bu kadar yüksek olması bu düzenlemelerin dışında kaldığı için oluyor. Cezalarla ilgili bildirimeler bekletilmeyecek. Eski yılların cezaları bekletiliyor sonra vatandaş şaşırıyor. Artık her cezalı geçişi SMS'le göndereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 11:40

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0