banner102

Bakan Kurtulmuş: 'Meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşımak isteyenlere dur diyeceğiz'

54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma Töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşımak isteyenlere dur diyeceğiz" dedi.

Bakan Kurtulmuş: 'Meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşımak isteyenlere dur diyeceğiz'
 Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir'de düzenlenen 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kurtulmuş, "Dünyanın ve Türkiye’nin son derece hassas dönemden geçtiği bir dönemde bu töreni yapıyoruz. Bir takım gürültüler ve bir takım cinayetlerle Müslüman toplumların kendi içindeki kırılmaları bizi üzüyor ve meşgul ediyor. Bir asır önce konulan emperyal proje bir asır sonrasında uygulanmaya çalışıyor. Bu coğrafyadaki insanlar mezhep ve meşrep farklılıkları ile düşman edilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin çocukları olarak hepimize tarihi görevler düşüyor. Horasan erenlerinin asırlardır yaşadığı, Hacı Bektaş-ı velilerin, Mevlanaların bu toplumun genlerine işlediği irfan medeniyetini yeniden yeşertmeliyiz" dedi.

"Bizim mektebimiz Hacı Bektaşların mektebidir"

"İnsanları yaradılışta eş görürseniz bütün ayrılıkları görmezden gelirsiniz" diyen Bakan Kurtulmuş, "Anadolu toprakları Horasan erenlerinin yoğurmasıyla Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş-ı Veli’ye kadar esenlik yurdu olmuştur. Nevşehir’in merkezine bağlı Çardak diye bir köy var. O köyde bir mabedin içinde bir tarafta Müslümanlar bir tarafta Hristiyanlar ibadet ediyor. Bu kültürel zenginliğin altında yatan en önemli neden gönülleri yapmayı hedeflemiş olan Anadolu irfanının yer etmiş olmasıdır. Bu millet yeniden bu birliği dirliği üretebilir. Yeniden hazreti insanı merkeze koyan yeni bir dünya kurabilir. Bölmek kolay, bütünlemek zordur. Zulüm kolay adalet zordur. Haksızlık kolay hakkı yememek zordur. Bu irfana bu gönül zenginliğine sahip olduğumuz zaman dünyanın en iyi toplumu olduk. Dünyanın size çok ihtiyacı var. Bizi bir kere daha zor dönemlere sokmak için meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşımak isteyenlere dur diyeceğiz, onların sözlerine asla kulak asmayacağız. Bu topraklarda hepimizin bir olduğunu bütün dünyaya haykıracağız. Bizim mektebimiz Hacı Bektaşların mektebidir. Bu yoldan ayrılmayacağız. İslamı ve insanlığı kirleten bir takım sözlerin üstünü örtecek onlara asil duruşumuzla cevap vereceğiz bir olacak, iri olacak diri olacak ve güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Hacı Bektaş törenlerini daha da ulusal hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Kurtulmuş, "Bununla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üstümüze düşen görevi yapacağız" ifadesini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0