banner102

Azerbaycan ve Rusya ticaret için Bursa`da

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçisi Khazar İbrahim ile Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin’i ağırladı. Azerbaycan ile Rusya Federasyonu’na bağlı bölgelerden Bursa’ya olan ticaretin ele alındığı görüşmelerde konuşan Başkan Aktaş, Allah vergisi birçok özelliğe sahip Bursa’yı ekonomide daha ileriye taşımaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Azerbaycan ve Rusya ticaret için Bursa`da
 İki devlet tek millet

İlk olarak Azeri misafiriyle görüşen Başkan Aktaş, görevine yeni seçilen Büyükelçi İbrahim’i kutladı. Azerbaycan ile Türkiye’nin iki ayrı devlet tek millet olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, tarihi-tarımı-ticareti-sanayisi-kültürüyle Türkiye’nin ikinci büyük kenti olan Bursa’nın iki ülke arasındaki ilişkilerde daha etkin bir rol olması gerektiğini kaydetti. Sahip olduğu işbirliği ağını genişleterek Bursa’nın Allah vergisi olan bu özelliklerini daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, “İki ülke tek millet olarak yoğun bir çalışma halinde olmamız gerektiğini biliyoruz. Azerbaycan tabii ki bu manada bizim için vazgeçilmez bir ülke. Bu sürece ne kadar katkı verebilirsek, bizim için o kadar kardır” dedi.

Azeri Büyükelçi Khazar İbrahim ise 1 ay önce Türkiye’ye gelerek göreve başladığını hatırlattı. Türkiye’de ilk ziyaret ettiği şehrin Bursa olduğunu vurgulayan İbrahim, “Bizi sıcaklıkla, güzellikle karşıladınız. İnşallah bu sıcaklığın da verdiği motivasyonla mevcut ilişkilerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız” diye konuştu.

 

Daha sonra Rusya Federasyonu’nun Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin’i ağırlayan Başkan Aktaş, yabancı konuğuyla genel ticaret imkanları üzerine sohbet etti.

Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçisi Khazar İbrahim, ziyaretin anısına Başkan Aktaş’a petrolden yapılmış ‘Eskişehir’ tablosu hediye etti. Rus Temsilci Gaşigullin ise Başkan Aktaş’a Saint Petersburg yapımı imparatorluk fincanı takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0