Amaç trafik kazalarını önlemek

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Elektronik Denetleme Sistemi'nde amacın ceza kesmek değil, trafik kazalarını önlemek olduğunu söyledi.

Amaç trafik kazalarını önlemek
banner98
 Emniyet Müdürü Kurt, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Radarların ne oranda ceza kestiğine yönelik soruya, "EDS'de amaç ceza kesmek değil" diye başlayan Kurt, kent merkezinde 3 noktada hız ölçen cihazın olduğunu anımsattı.

Cihazların devamlı açık tutulmadığını ancak ne zaman aktif olduğunun da vatandaş tarafından bilinmediğini ifade eden Kurt, "Cihazları günün belli saatlerinde açıyoruz ancak vatandaş hangi saatler arası açık olup olmadığını bilmiyor. Amacımız ceza kesmek değil, tamamen vatandaşın kurallara uymasını sağlamak ve trafik kazalarının önüne geçmek. İstatistiklere de baktım, cihazların olduğu bölgede kaza oranları düşmüş. Cihazın ne zaman açık olunduğu bilinmediği için vatandaş kurallara uygun geçiyor ve amaç hasıl oluyor." diye konuştu. 

-Geçen yıl değerlendirmesi

Edirne'nin hep huzurlu bir kent olması nedeniyle asayiş olaylarının da ona göre şekillendiğinin altını çizen Kurt, "Eğitimli, kültürlü, hoşgörülü vatandaşlarımızın yaşadığı Edirne her anlamda huzurlu bir şehir. Yaşayanları ürkütecek kadar ciddi asayiş olaylarımız yok, hırsızlık olayları var, ben geldiğimde 'Edirne'de alkol tüketimi var ama alkole bağlı kaza, olay olmaz' deniliyordu ancak durum böyle değil, alkol oranına göre alkolden kaynaklanan olay az ama buna bağlı olaylar gerçekleşiyor. Devletimizin en temel görevlerinden biri gençliğimizi kötü alışkanlıklardan korumak, bununla ilgili kanunlar var bizde bunu uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.  

-FETÖ ve uyuşturucu mücadelesi

Sınır kent olması nedeniyle hem hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hem de uyuşturucu trafiği üzerinde olunduğuna dikkat çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Zoru gördüklerimi fareler gibi ülkeyi terk ediyorlar, şeref ve haysiyetleri de yok. Bu hainler ağbabalarının kucağına kaçmaya çalışıyorlar. Sınırda hareketlilik oluyor. Bu anlamda bu bölgede bu hainlerle de mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Asker ve jandarmamızla iyi bir uyum içindeyiz. Bu anlamda takibi ve mücadeleyi yürütüyoruz. 

Uyuşturucu ise insanlığın tehlikesi herkes bunu anlamalı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız uyuşturucuyla mücadele konusunun çok üzerinde duruyor. Bitkisel uyuşturucuların üretim yeri Afganistan'ken kimyasal uyuşturucularının üretimi Avrupa, ancak her ikisininde geçişi Türkiye. Burada bir pazar da oluşturulmuş.

Türkiye olarak hem trafik hem de pazarla şiddetle mücadele ediyoruz ancak aynı mücadelede desteği Avrupa ülkelerinden göremiyoruz. Bu da bunun Türk gencini zehirlemek için bilinçli bir faaliyet olarak değerlendirilmesine imkan tanıyor. Bu milli bir mücadele bizde Edirne'de bu mücadeleyi kararlılıkla yürütüyoruz. İçişleri Bakanımızın da büyük destekleri var bunu hissetmek ekiplerimizin motivasyonunu artırıyor. Edirne il genelinde içenler var elbette bunlarla da mücadelemiz sürüyor. Ancak okul önlerinde uyuşturucu satıcısı yok şok uygulamalarda bunu görüyoruz."

Yeni emniyet binasına kısa süre sonra geçileceğini de anlatan Emniyet Müdürü Kurt, yeni emniyet binasının otopark sorunu olduğunun altını çizdi.

Sorunun çözülmesi konusunda da destek beklediklerini vurgulayan Kurt, "Müteahitin yükümlülükleri devam ediyor bitirdikten sonra bir kaç ay içerisinde geçeceğiz. Otopark sorunumuz var, oradaki sorunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüyle kamu yararı gözetilerek çözmemiz gerekiyor. Otopark olmasını düşündüğümüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün bir alanı vardı ancak gerekli desteği henüz göremedik." ifadelerini kullandı. 

Kurt, Vali Günay Özdemir'in talimatıyla vatandaşın kent merkezinde kolay ulaşabileceği ve fiziki şartlar açısından iyi durumda olan polis amirliği merkezi için de bir bina araştırdıklarını kaydetti.


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0