6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı

HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, Türkiye'de şebeke altyapısının yenilenmesi ve geliştirilmesi için kamuda çok ciddi yatırım çalışmaları başladığını belirtti.

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı
banner98
 HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, Türkiye'de şebeke altyapısının yenilenmesi ve geliştirilmesi için kamuda çok ciddi yatırım çalışmaları başladığını belirterek, "Dünyanın buluşma noktası olarak gerçekleştirdiğimiz ICSG 2018, sektörün tek ve en önemli uluslararası faaliyet alanı olmakla birlikte enerjideki yeni gelişmelerin ve bu pazara ilişkin yeni projeksiyonların değerlendirilmesi açısından sektörün tüm dinamiklerini bir araya getirme fırsatı sunuyor." dedi.


Dayangaç, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nın (ICSG 2018) her yıl büyüyerek uluslararası anlamda daha fazla katılımcı ve ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını belirtti. 

Kongrenin bu yıl 25-26 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini hatırlatan Dayangaç, kongreye 50’nin üzerinde ülkeden 10 bin sektör temsilcisin katılmasının beklendiğini aktardı.

Dayangaç, kongre kapsamında düzenlenecek en önemli programın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) iş birliğiyle hazırlanan Türkiye Akıllı Şebekeler Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi’nin lansmanı olacağına değinerek, "Bu konu Türkiye’nin akıllı şebeke ve şehirlerde alt yapısı anlamında çok önemli olup büyük önem arz ediyor. Kamuda şebeke altyapısının yenilenmesi ve geliştirilmesi için çok ciddi yatırım çalışmaları başlamış bulunuyor. Dünyanın buluşma noktası olarak gerçekleştirdiğimiz ICSG 2018, sektörün tek ve en önemli uluslararası faaliyet alanı olmakla birlikte enerji sektöründeki yeni gelişmelerin ve bu pazara ilişkin yeni projeksiyonların değerlendirilmesi açısından sektörün tüm dinamiklerini bir araya getirme fırsatı sunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Tüketicilerin faturaları düşecek"

Akıllı şebekelerin ekonomiye ve çevreye pek çok katkısı olduğuna değinen Dayangaç, bunların başında, şebekedeki kesinti sayısının azalması, işletme maliyetlerinde tasarrufun sağlanması, kesintilerin süresinin azalması, enerji üretiminde önemli bir yere sahip olan rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması olduğuna işaret etti.

Dayangaç, akıllı şebekelerin tüketici için faydaları olacağını belirterek, "Kullanılan elektrik kalitesi artacak ve enerji alım maliyetleri azalacak. Şirketler sayaç okuma maliyetlerini düşürerek elde edilen detaylı verilerle daha doğru tahminler yapabilecek, tüketiciler ise tüketim profilini görerek tüketimlerini daha doğru yönetme ve fatura tutarını düşürebilme imkanına kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Kongrenin otizmde farkındalık yaratmak amacıyla güzel bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapacağını vurgulayan Dayangaç, bu kapsamda düzenlenecek bando ve konser gibi etkinliklerde otizmli çocukların yer alacağını kaydetti.


Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0