banner102

38. Karadeniz SMMM Odaları Platform Toplantısı Bursa’da düzenlendi

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) ev sahipliğinde, Karadeniz SMMM Odaları’nın başkanlarının katılımlarıyla Çekirge Kervansaray Termal Otel’de ‘38. Karadeniz SMMM Odaları Platform Toplantısı’ düzenlendi.

38. Karadeniz SMMM Odaları Platform Toplantısı Bursa’da düzenlendi
 Bursa’da ilk kez düzenlenen ve mesleki konularda bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyeleri Masum Türker ve Ertuğrul Erdem ile Karadeniz SMMM Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir’in yanı sıra Amasya SMMM Odası Başkanı Mesut Yaşar Aksöz, Artvin SMMM Odası Başkanı Serdar Yazgan, Bartın SMMM Odası Başkanı Mustafa Fındık yerine Başkan Yardımcısı Tuncay Maden, Çorlu SMMM Odası Başkanı İbrahim Otsekin, Çorum SMMM Odası Başkanı Ali Can Doğan, Düzce SMMM Odası Başkanı Remzi Günal, Edirne SMMM Odası Başkanı M. Kenan Karakuş’un yerine Oda Sekreteri Metin Cengiz, Giresun SMMM Odası Başkanı Fikri Çalçalı, Gümüşhane SMMM Odası Başkanı Turan Kartal, Karabük SMMM Odası Başkanı Murtaza Ocaklıoğlu, Kastamonu SMMM Odası Başkanı Yaşar Özdemir, Kırklareli SMMM Odası Başkanı Faruk Azabağaoğlu, Kocaeli SMMM Odası Başkanı Fikret Gökmen, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Rize SMMM Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, Sakarya SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, Samsun SMMM Odası Başkanı Hayrul Kayar’ın yerine Oda Sekreteri Dilaver Öğütçü, Sinop SMMM Odası Başkanı Ahmet Mahmut Buruk, Tekirdağ SMMM Odası Başkanı Nedim Arslan, Tokat SMMM Odası Başkanı Turan Çelik, Trabzon SMMM Odası Başkanı Ahmet Demir, Yalova SMMM Odası Başkanı Bülent Keğaz, Zonguldak SMMM Odası Başkanı Polat Sezgün ve misafir Oda Bilecik SMMM Odası Başkanı Süleyman Kıral da katıldı. Ahmet Hikmet Sönmez başkanlığındaki Bursa SMMM Odası'nın evsahipliğinde gerçekleşen toplantının açılışını ise Karadeniz SMMM Odaları Platformu ve İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir yaptı.

 

SÖNMEZ’DEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Yücel Akdemir, mesleki konularda bilgilendirmelerin yapılacağı 38. Karadeniz SMMM Odaları Platform Toplantısı’nda ücret tarifesinin, nispi aidatların ve teknolojik gelişmelerin ışığında elektronik uygulamaların görüşüleceğini bildirerek, sözü selamlama konuşmasını yapmak üzere ev sahibi Oda BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez’e bıraktı. “Eşsiz doğası, lezzetleri, tarihi dokusuyla birçok medeniyete başkentlik yapmış Yeşil Bursa’mıza hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan BSMMMO Başkanı Sönmez, “İlk kez ev sahipliği yaptığımız Karadeniz SMMM Odaları Platformu Toplantısı’nda siz değerli platform üyesi konuklarımızı ve yakınlarını şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin 4. büyük kenti olan Bursamız, otomotiv, tekstil, tarım ve mobilya sektörlerinin de başkenti konumundadır. 4 bin 829 üyesi ve bin 250 stajyeri ile BSMMMO, Türkiye’nin 4. büyük Odası konumundadır” diyerek, Bursa geneli, mükellef sayıları hakkında kısaca bilgilendirme yaptı. Sönmez, meslek camiası olarak üreterek gelişeceklerini, birlik ve beraberliklerini koruyarak, gelecek kuşaklara gururla mesleklerini emanet edeceklerini kaydetti. Sönmez, konuşmasının sonunda meslek mücadelesine katkı ve emek koyan geçmişten bugüne tüm Oda başkan ve kurulları ile TÜRMOB’un başkan ve kurullarına teşekkür etti.

 

MESLEKİ KONULARDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Sönmez’in selamlama konuşmasının ardından ise TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan söz alarak, mesleki konularda kısaca bilgilendirme yaptı.  TÜRMOB’un eğitim konusunda bir marka olduğunu ve bu dönem TÜRMOB olarak iki önemli alanda eğitimlerin devam ettiğini dile getiren Yahya Arıkan, “Odalarımızla birlikte bu dönem bilirkişilik eğitimlerini düzenledik. Türkiye genelinde 11 bin civarında kişi bu eğitimlerimizden faydalandı. Katılımın önemli bir kesiminin meslek mensupları dışından olması da meslek örgütümüzün eğitim gücünü kanıtlar nitelikte. Şimdi de üç bölümden oluşan ‘Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem’ konulu eğitimlerimizi düzenliyoruz. Birinci bölümde yaklaşık 4 bin 300, ikinci grupta ise 3 bin 200 meslektaşımız eğitim aldı. Son turdaki eğitimlerimizde de en az 4 bin – 5 bin civarı meslektaşımızın katılımının olmasını bekliyoruz. Üç grupta da eğitimler tamamlandığında Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin meslek mensubumuz bu eğitimlerden faydalanmış olacak.” Konuşmasında, yönetmelikler ile ilgili de bilgilendirme yapan TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, görüşmelerin devam ettiğini kaydederek, Bakanlığın SMMM-YMM ortaklıklarına sıcak bakmadığı bilgisini verdi. TÜRMOB Genel Sekreteri Arıkan, konuşmasında bağımsız denetim, TÜRMOB Kart ve TÜRMOB’un yeni web sitesi hakkında da bilgi verdi.

 

“BİRLİK OLURSAK BU SORUNU AŞABİLİRİZ”

Karadeniz SMMM Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir’in yönettiği toplantıda Oda başkanları da tek tek söz alarak, gündeme ilişkin görüş ve önerilerini paylaştılar. Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Karadeniz SMMM Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir ise özellikle nispi aidat konusundaki görüşlerini dile getirdi. “Nispi aidat olmazsa olmaz” diyen Yücel Akdemir, özellikle Anadolu Odaları için nispi aidatın büyük önem taşıdığının altını çizdi. Akdemir, meslek camiası olarak nispi aidat konusunun arkasında çok net bir şekilde durulması gerektiğini belirterek, “Tüm oda başkanlarının ve yöneticilerinin, tüm mesleki grupların bunun arkasında durması gerekiyor. İnanıyorum ki birlik olursak biz bu sorunu aşarız. Önemli olan bu işin arkasında hep birlikte durabilmemiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0