191 MALİ MÜŞAVİR MESLEĞE ADIM ATTI

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca düzenlenen törenle 191 kişiye mesleki ruhsatları takdim edilirken, törende konuşan Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Zorlu bir eğitim süreci ve maratonun ardından mesleğe yeni adım atan meslektaşlarımı kutluyor, mesleki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

191 MALİ MÜŞAVİR  MESLEĞE ADIM ATTI
banner98
 BSMMMO Hizmet Binası’nda düzenlenen törende, Oda kurul üyelerinin yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçmiş dönem oda başkanları ile SMMM ruhsatı almaya hak kazanan meslek mensuplarının aileleri de hazır bulundu. Törenin açılış konuşmasını yapan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Zorlu bir eğitim süreci ve maratonunun ardından mesleğe yeni adım atan 191 meslektaşımıza serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatlarını takdim edeceğiz. Bugün 4 bin 821 üyesi ve bin 250 civarı stajyeri ile BSMMMO, Bursa’daki üye sayısı en büyük müstakil meslek odası. Üyelerimizin 2 bin 245’i serbest çalışmakta, geriye kalan 2 bin 576’sı ise çeşitli şirketlerde bağımlı çalışarak meslek yaşamlarını sürdürmektedir. Yaklaşık 6 bin çalışanıyla birlikte Bursa’da 11 bin kişiyi bulan muhasebe camiası, Bursa ekonomisinin nabzını tutan önemli bir meslek grubudur. Sizler böyle büyük bir camiaya bugün dahil oldunuz” dedi.

 

BÜYÜK BİR CAMİAYIZ

TÜRMOB çatısı altında örgütlenen,  ülke genelindeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları ile Yeminli Mali Müşavir Odaları’na kayıtlı, 108 bin 498 meslek mensubu, 21 bin  stajyer, büro çalışanları  ve aileleriyle birlikte sayısı yarım milyonu geçen muhasebe camiasını oluşturduklarını vurgulayan BSMMMO Başkanı Sönmez, “Mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi en büyük beklentimizdir. Meslek mensupları olarak, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz. Bunun için tüm alanlarda sorunlarımızı çözüm önerilerimizi ilgililerle paylaşıyoruz” diye konuştu.

 

YENİ MESLEK MENSUPLARINA TAVSİYELER

Konuşmasında, bazı sorunları olsa da çok değerli bir mesleği icra ettiklerinin altını çizen Ahmet Hikmet Sönmez, yeni ruhsat alan meslektaşlarına şu tavsiyelerde bulundu: “Mesleğinize, Odanıza ve ruhsatınıza sahip çıkmanız gerekiyor. Aldığınız tüm sosyal görevler sırasında, her yerde ve her zaman mesleğinizi ve Odanızı temsil ettiğinizi unutmayın. Çok zor şartlarda elde ettiğiniz bu ruhsat, sizin ayrılacağınızdır. Ruhsatınızı asla başkalarına kullandırmayın. Meslek etik kurallarına uygun davranın. Meslektaşlarınızı küçük düşürecek eylem ve davranışlardan kaçının. Müşteri kazanmak adına fiyat rekabeti yapmayın. Defter transferlerinde sizden önceki meslek mensubuyla diyaloğu ihmal etmeyin. Oda etkinliklerine mutlaka katılın. Oda seminerlerini takip edin, sürekli kendinizi geliştirin. Yeniliklere her zaman açık olun. Yabancı dilin ve teknolojiye hakim olmanın mesleğiniz ve sizler için bir avantaj olduğunu unutmayın. Teknolojinin gelişmesi ve sosyal medya kullanımının artması, zaman zaman sorunlara da bu mecralardan çözüm aramalara sebep olabiliyor. Sizlere tavsiyem; sorunlarınızı sosyal medya ve ikili ilişkilerle çözmeye uğraşmak yerine, Odamıza ileterek çözmeyi tercih etmenizdir. Bu hem sorunların çözümünde hem de meslek örgütümüzün ve biz bilincinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Oda çalışma komisyonlarında görev alarak bizlerden katkı ve desteklerinizi esirgemeyin.”

 

191 KİŞİ MESLEKİ RUHSATINA KAVUŞTU

Sönmez’in açılış konuşmasının ardından ise geçmiş dönem Oda Başkanları Bülent Çetin ve Mesut Topcu söz alarak, yeni ruhsat alan meslek mensupları ile görüş ve önerilerini paylaştılar. Ruhsat vermek üzere kürsüye çıkan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise mali müşavirlerin çok önemli bir mesleği icra ettiklerini kaydetti. Konuşmaların ardından ruhsat dağıtım törenine geçildi. İlk olarak birde bir sınavlarda başarılı olarak ruhsat almaya hak kazanan 27 meslek mensubuna, devamında ise 164 olmak üzere toplamda 191 meslek mensubuna ruhsatları takdim edildi. BSMMMO Hizmet Binası’nda düzenlenen ruhsat töreni, kokteyl ile sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0