TRUMP, PAPAZ, DOLAR, HEPSİ BAHANE

Evvelce stratejik ortak denilen ABD’ nin Başkanı Trump tüm oklarını Türkiye’ ye çevirdi neden? Yüz yıllık projeleri olan Büyük Kürdistan’ ı kurmak için Türkiye’ yi Ortadoğu bataklığına çekmek uğruna her türlü melaneti uygulamaktadır. 

2005 yılında İller Bankası bir yılbaşı ajandası yayınlamıştı. O ajandadaki Türkiye haritasında İskenderun Körfezinden ilerisini Büyük Kürdistan olarak gösterilmişti. Kamuoyunda bu konu sorulduğunda o ajandayı özel firma bastı demişlerdi. 

Türkiye’de malzeme bol, şimdilerde de ABD Feto işbirliğiyle ülkemizi çökertmek için Papaz görünümlü ajanlarını kullanmaktadır. Hatırlayınız en uzun sınır komşumuz olan Suriye’ ye bugünkü iktidar asker ve polisimizin güvencesi altında PYD’ nin geçişini sağlamıştı. Sonrasında ABD o PYD’ ye 300 tırla silah ve mühimmat yardımı yapınca iktidar erki:   Eyyy Amerika o PYD PKK’ nın kolu terör örgütüdür. Siz o terör örgütüne niye silah yardımı yapıyorsunuz? dedi. Peki sormazlar mı adama madem terör örgütü idiyse siz o PYD’ yi niye Suriye’ ye geçirdiniz? diye! 

Evet Türkiye’ yi ekonomik alanda çökertmek ve doların yükselişini sağlamak için Rahip Brunson’ un iadesi için ABD ardı ardına ülkemize yaptırımlar uyguluyor. Türkiye’ nin şu anda 453 milyar dolar dış borcu olduğu için mi dolar özellikle zirvelere tırmandırılıyor? 

Pekiyi bu borç nasıl ödenecek? İşte bunun için Türkiye ekonomik alanda diz çöktürülmeye çalışılıyor. İktidar ise Türk çiftçisinin yetiştirdiği tüm ürünleri ise dışarıdan vergisiz, ithalini yapıyor. 

Osmanlı’ da emperyalistlere olan dış borcundan dolayı batmamış mıydı? Sonuçta Türkiye’ ye saldıran o emperyalistleri yenen ve Cumhuriyeti kuran ATATÜRK’ e LOZAN’ da tamam savaşı kazandınız ama bir de Osmanlı’ nın borcu var diyorlar. ATATÜRK ne yapıyor biliyor musunuz? O, Osmanlı’ nın borcunu takside bağlıyor. Peki son taksit ne zaman bitti biliyor musunuz? Bugünkü iktidarın iktidara geldiği 2002 yılında bitiyor! Özgürlük öyle kolay elde edilmiyor beyler! 

Ülkemizde şu anda ABD’nin yaptırımlarına derhal karşı yaptırımları devreye sokmalıdır. Kurtuluş Savaşı’nda ATATÜRK Amerikan mandasına nasıl karşı çıkmışsa şimdi hemen AOÇ’ de yapımı süren ABD Elçilik Binası yapımı derhal durdurularak karşı yaptırım uygulanmalıdır. 

İşte bugün de borcunu ödeyememesi için ABD tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi Türkiye’ nin milyar dolarlık borcunun katlanması için doları dünya zirvelerine çıkarıyor. 

Son Başbakan Binali Bey doların ilk yükselişinde: “Dolardan bana ne ya!” demişti. Sn. Cumhurbaşkanı da aynı konuda: “Onların doları varsa bizim de ALLAH’ ımız var…Dolar molar bizim yolumuzu kesemez” dediler. Bu dolar molar konusu bana ATATÜRK’ ün Ahmet Cevat ile Şemsettin Sami’ ye anlattığı Osmanlı’ ya ait bir fıkrasını hatırlattı: 

“Padişahın biri vezirine: “ Halk konuşurken sarık, marık, giyim, miyim pabuç, mabuç diyor. Sarığı, giyimi, pabucu anladık ta, marığı, miyimi, mapuç da ne oluyor?” diye sormuş. Yağcı vezir: “Hünkarım siz şevketlimin mübarek başındaki SARIK, fakir kulunun başındaki MARIK.Haşmetlimin üzerindeki GİYİM, kölenizin üzerindeki MİYİM. Devletlimin ayağındaki PABUÇ, bendenizin ayağındaki ise MAPUÇ’ tur” diye izah eder. 

DOLAR’ I anladık da MOLAR ne oluyor? 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0