Yılmaz Vural’dan MHK’ya çağrı

Spor Toto Süper Lig’de 13 haftadır galibiyet hasreti çeken Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural, MHK'ya çağrıda bulunarak, son haftalarda yaşanabilecek hakem hatalarının en aza indirgenmesini istedi.

Yılmaz Vural’dan MHK’ya çağrı
banner98
 Vural, ligde kalma şanslarının matematiksel olarak devam ettiği sürece umutlarının da devam edeceğini söyledi. Hafta sonu sahalarında konuk edecekleri Gençlerbirliği’nin, öncesinde Ziraat Türkiye Kupası mücadelesi vereceğini hatırlatan Vural, bu durumu avantaj olarak değerlendirdi.

“KİMSEYE UMUT TACİRLİĞİ YAPMIYORUZ”

Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Bu hafta oynanacak maçlarda alt sıralardaki ve üstümüzdeki takımların sonuçları istediğimiz gibi biterse biz de kazanırsak bir takım hesaplar yapmanın mümkün olacağı hafta yaşayacağız. Taraftarımıza çağrıda buluyorum, gelin takıma destek verin. Çok önemli bir şansımızın olduğu ve kazanırsak işin tekrar dönmesi mümkün olacağı bir maç. Kimseye umut tacirliği yapmıyoruz. Bu takım ligde kalmalı, kalacak potansiyeli vardır diye konuşuyoruz" dedi.

MHK’YA ÇAĞRI

Son 5 maçta hakem hatalarına değinerek MHK’ya çağrıda bulunan Vural, "Bütün oynadığımız maçlarda özellikle hakem hatalarının takımı çok etkilediği ortada. Olmamış bir şeyi konuşmuyoruz. Merkez Hakem Kurulu'ndan ve hakem arkadaşlarımın bu konuda kasıtlı davrandığını düşünmek dahi büyük bir saçmalık. Ez azından yönetme kalitesini yükseltmeleri icap ediyor. Bu hatalar bizi ve sıkıntıya soktukları takımları inanılmaz kayıplara götürüyor. Onun için hiç telafisi mümkün olmayan şeyler. Biraz dikkat etsinler. İnsanız, hepimiz hata yapacağız, o hatalara hepimiz hoş görüyle bakıyoruz. Yusuf Namoğlu ve ekibinden ricam liglerin sonlarına doğru hakem hatalarını en aza indirmeleri" diye konuştu.

“KİMSE BU KONUDA GARDIMIZIN DÜŞMESİNİ SAĞLAYAMAZ”

Vural, geri kalan 8 maçın hepsini kazanabileceklerini ifade ederek, "Bugün şartlar aleyhimizde oldu, yarın olmasın. Yarına umutla bakmak hayalcilik olmaz. 24 puan hala duruyor. Alın, 42 puanla düşmeyin. Sahada bize, saha dışında yönetime ve taraftara görev düşüyor. Bir umutsuzluğu yaşamayalım. Şu anda herkes kadar 24 puanı alması mümkün olan takımlardan biriyiz. Kimse kendisini düşmeye yakıştırmıyor. Şampiyonluğa oynayan da, düşme potasındaki 24 puana talip. Bunun hiçbir umut tacirliği ile alakası yok. Bu takımın bu gücü var. Oyuncularımızın her gün daha geliştiğini görüyoruz ama bu işe yansısın. Bundan vazgeçemeyeceğiz, takım ligde kalacaktır, iddiamız devam ediyor. Matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece kimse bu konuda gardımızın düşmesini sağlayamaz. Çevremizde umutsuzluğun olduğunu seziyorum ama bunu uzatmayalım ve gelin stada takıma destek olun. Her 90 dakikanın sonuca göre beklemek lazım. Futbol öyle ilginç ki 90’dan sonra uzatmalarda bile goller oluyor. Teslim olmak yok. Geldiğim günden beri statta asılı olan ‘Direne Direne Kazanacağız’ pankartı asılmışsa hepimizin ona göre davranması gerekiyor. 6. haftayı bitirdik ve evimizi çoluğumuzu çocuğumuzu görmeye gitmedik. Bütün vaktimizi ve zamanımızı ve konsantremizi bu takımın ligde kalması adına harcıyoruz. Artık takıma destek olun. Bu söylediklerimiz hayata geçerse tadına doyulmaz bir mesleki başarı olur. Biz de bunun farkındayız ve bunun hayali ile her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu gerçekleşmeyecek bir hayal değil” diye konuştu.
Toplantının sonun gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vural, Viola’nın cezasını affettiklerini de belirterek, “Viola’nın bize ve takıma saygısızlığından verilen bir cezası yok, geldiğim günden beri taktik anlamda bir şey anlamayıp ısrarcı olması sonucu verilen bir cezaydı. Altyapıda çalışmaya başlayınca bunu çok iyi algıladı. Cezayı da uzatmanın bir anlamı yoktu. Bir haftadır takımla çalışıyor ve memnumun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANININ DÜZENLEDİĞİ TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takım kaptanları ile düzenlediği toplantıya da değinen tecrübeli teknik adam, “Profesyonel futbolun düzelmesi futbolun asıl aktörlerinin düzelmesi ile mümkün olur. Siz profesyonel futbolun gereklerini uygulayıcılarını yapamazsanız, bunun sonucunda her şeyde onu hatalı görürseniz bu doğru ilişki olmaz. Türkiye ligi, kulüplerine yeterli imkanı sağlıyor. Bu toplantı bir milat olabilir. Cumhurbaşkanının bu konuda kural değiştirme anlamında önemli bir gücü ve yetkisi var. Bizim beklentimiz bu toplantının sonucunda eğer profesyonel futbolda asıl aktörlerin durumunu, sosyal ve maddi durumlarının düzeltilmesi demek futbolun asıl mecrasına oturması demektir. Onun için bu toplantının sonucunu merakla bekliyoruz. İnşallah olumlu bir yere kadar gider. Hem şiddete önlem hem de çalışanların emeklerinin yerine gelmesi adına, bir hak arama yeniden bir organizasyonun yapılması adına çok önemli diye düşünüyorum. Futbolda asıl aktörlerin hiçbir zaman bu rolü oynamadığını görürüz. Hep idareciler ve onlar ön planda” dedi.
Sözleşmesi biten bazı oyuncuların başka takımlarla anlaştığı yönündeki iddialara da cevap veren Vural, şunları söyledi:

“5 tane sözleşmesi bitecek ve 3 tane de kiralık oyuncumuz var. Kulüp olarak bunları çağırıp gelecek sezon sizle çalışacağız dememişiz. Şimdi onun da son 6 ay kala bir yerle anlaşması etik dışı bir şey olmaz. FIFA ve UEFA’nın aldığı karar ile bitime 6 ay kala başka bir kulüple anlaşabilir diye bir resmiyet var. Türkiye bunlara alışacak. Herkes kendi geleceği ilgili bir karar vermek zorunda. Ben bunda çok büyük hata görmüyorum. Oyuncuların başka kulüple anlaşma düşüncesi yanlış değil. Ben oyuncularıma güveniyorum. Neticede o çocuklar bizim geleceğimizi tayin ediyor. Bizler bu işin içinde varız. Sorunlarını aşabildiğimiz zaman başarılarını ve performanslarını görmek mümkün olacak.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0