Victor Pereira'dan şampiyonluk sözü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Oyuncuları suçlayacak çok nokta yok. Bu lig zorlu bir lig ve her takım çok puan kaybedecek. Dengeli bir lig geçecek ama sonuçta biz şampiyon olacağız" dedi.

Victor Pereira'dan şampiyonluk sözü
banner98
 Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktöre Vitor Pereira, Türkiye liginin çok zor bir lig olduğunu belirterek, “Daha güçlü, agresif oynayan takımlar var. Şunu gördüm izlediğim maçlarda; kendi sahasında oynarken takımlar daha agresif görüntü ortaya koyuyorlar, daha çok mücadele ediyorlar, daha çok konsantre oluyorlar. Bu akşam da rakibimiz omuz omuza vererek mücadele etti. Agresif bir takımla karşılaştık. Bizi fazlasıyla zorladılar. İlk yarıda iyi görüntü ortaya koyamadık. Çok top kaybettik. Kazandığımız toplarda hücuma geçerken çok top kaybettik. Savunma arkasına pas atarken topu basit şekilde kaybettik. İlk yarıda oyunu kontrol edemedik. 1-0’a rağmen oyunun kontrolünün bizde olmadığının farkındaydık. İkinci yarıda daha iyi oyun çıkardık. Oyunu daha çok kontrol ettik, topa sahip olduk ama maalesef beraberlik golünü kalemizde gördük. O dakikadan sonra kolay değildi galibiyet golünü atmak. 3 gün önceki Avrupa ligi maçının ardından kolay değildi bu oyunu çıkarmak. Oyuncuları suçlayacak çok nokta yok. Bu lig zorlu bir lig ve her takım çok puan kaybedecek. Dengeli bir lig geçecek ama sonuçta biz şampiyon olacağız” dedi.

"BERABERLİK BENİM YAPIMDA YOK"
Bir soru üzerine alınan bir puandan dolayı mutlu olmadığını belirten Pereira, “Hayatımda asla beraberlikte mutlu olmam. Benim doğam bu şekilde değil. Hep kazanmak isterim. Bu bazen mümkün olur, bazen olmaz ama futbolda her şeyi kontrol edemezsiniz. Asla ve asla mutlu değilim bu akşamki sonuçtan dolayı. 3 puanla sahadan ayrılmak isterim. Daha yolun başındayız. Çok daha iyi olacağız. Çok daha iyi takım haline geleceğiz. Oyun kalitemizi daha yükseğe çıkaracağız. İki ayaklı bir eleme turunun ilk maçında bile berabere kalmak istemem, kazanmak isterim. Beraberlik benim yapımda yok" diye konuştu.

"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Ligde hiçbir takımın tüm maçları kazanabilecek durumda olmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Kesinlikle geldiğim günden beri anladım ki hiçbir takım her maçı kazanabilecek durumda değil. Bu mümkün değil. Her takım zorlanacak. Şampiyonluk yarışında favori olarak gördüğünüz tüm takımlar zorlanacak, puan kaybedecek. Türkiye liginin zor lig olduğunu düşünüyorum. Böyle takımlara karşı kendi sahalarında maç kazanmanın zor olacağını tahmin ediyorum. Kendi sahalarında etkili oyun ortaya koyuyorlar. Ligdeki çoğu takımın ön hücum hattı hareketli oyunculardan oluşuyor. Rize de en önde çok güçlü bir forvet oyuncusuna sahip. Her topu alıyor, kontrol ediyor ve saklıyor. Fenerbahçe’nin yaptığı transferlerden dolayı henüz 1.5 ay geçmesine rağmen her maçı kazanmasını bekliyorsanız ben buna inanmıyorum. Puan farkını açmasını bekliyorsanız buna da inanmıyorum. Zamanla üst üste maç kazanan bir takım halini alacağız. Avrupa ligindeki maçın üzerinden 3 gün geçtikten sonra bu maçı oynadık. Hep agresif oyun ortaya koymaya çalışacağız. Bu henüz mümkün değil. Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş olsun hiçbir takım her maçı kazanma imkanı bulamayacak. Bu kesinlikle imkansız. 1.5 ay yetti bana bunu anlamam için. Kıyasıya bir lig olacağını düşünüyorum. Ligin sonunda daha az hata yapan takım şampiyonluk kupasını müzesine götürecek. Biz böyle bir takım olmaya çalışacağız ve şampiyon olacağımıza inanıyorum” dedi.

“DEĞİŞİKLİKLERİN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Vitor Pereira, maçın sonunda düşündüğünde yine aynı değişiklikleri yapıp yapmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
"Aynı değişiklikleri yapardım. İlk yarıda oyunu kontrol edemiyorduk. İki forvetin arkasında Diego’yu görevlendirdik. Oyunu daha çok kontrol edebilmek istedik. Daha çok pas yapmak istiyorduk. Diego ile beraber orta sahada 4 kişiydik ve bu oyuncularla ikinci toplara sahip olmayı istiyorduk. İlk yarıda zorlandık ve ilk yarıda isteklerimize uygun görüntü göremedim. Çıkarken çok fazla top kaybettik. İkinci topları alamadık. Skor olarak öndeydik ama oyunu kontrol edemiyorduk. İkinci yarıda 3 orta saha ile oynamaya başladık ve topa daha çok sahip olduk. Van Persie’yi değiştirmek zorundaydık. Risk alamazdık ve hala 90 dakika oynayacak düzeyde değil. Oyunu biz yönetiyorduk, rakip pozisyon bulamıyordu ama golü kalemizde gördük. Oyuncumuzu suçlamıyorum. Futbolun adaleti yok. Alper iyi işler yapıyordu ama rakibimiz onun kaybettiği toptan sonra golü buldu. Değişikliklerin iyi olduğunu düşünüyorum. Siz farklı düşünebilirsiniz. Eğer iyi analiz edersek bu değişikliklerin yerinde olduğunu düşünüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0