banner101

Süper Kupa Finali Hasılatı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, gelirleri Soma’ya bağışlanacak olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinden elde edilen hasılatın beklenenin üstünde olduğunu...

Süper Kupa Finali Hasılatı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, gelirleri Soma’ya bağışlanacak olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinden elde edilen hasılatın beklenenin üstünde olduğunu söyledi.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan ve tüm gelirleri Soma’ya bağışlanacak olan maçta gülen taraf sarı-lacivertliler oldu. Rakibini penaltılar sonrası 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Süper Kupa’yı bu yıl daha anlamlı hale getiren konu ise gelirlerinin Soma’ya bağışlanacak olmasıydı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’daki bir maden ocağında yaşanan kaza sonucu 301 maden işçisi hayatını kaybetmiş, tüm Türkiye yasa boğulmuştu. TFF maden şehitlerinin anısına Süper Kupa’yı Manisa’da oynanmasını istemiş ve tüm gelirlerinin Soma’daki maden şehitlerine aktarılmasına karar vermişti. Bu kapsamda dün oynanan maç öncesi kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150’şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satıldı. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödedi. Basın mensupları da maça ücret ödeyerek girdi.
"İNŞALLAH ALAH BİZE BİR DAHA BU ACILARI YAŞATMAZ"
Maçtan elde edilen gelir hakkında kısa bilgi veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, “Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerimiz hepimizin yüreğini burktu. İnşallah Allah bize bir daha bu acıları yaşatmaz. Bizler de TFF olarak, burada yaraların sarılması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere bu maçtan elde edilen geliri, Soma’daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız. Gelirler, AFAD veya talimatta belirtilen kurumlar tarafından ailelere ulaştırılacak. Maçtan iyi bir hasılat elde edildi. Hatta beklenilenin de üstünde bir hasılata ulaşıldı. Henüz net bir rakam vermeyi uygun görmüyorum. Zorunlu giderler ödendikten sonra tüm gelirler şehit ailelerine verilecek. Öte yandan Soma’ya bir de futbol okulu yaptırıyoruz. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak üzerimize düşen görevleri sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında yerine getirmeyi sürdürüyoruz.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0