banner102

Prandelli: 'Hedefimiz 4. yıldızı takmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, şampiyonlukta dördüncü yıldızı takmak için son güne kadar savaşacaklarını söyledi.

Prandelli: 'Hedefimiz 4. yıldızı takmak'
 Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında kendi evinde Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’a 4-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, şampiyonlukta dördüncü yıldızı takmak için son güne kadar savaşacaklarını söyledi. Sahada onurlu ve mütevazı bir takım gördüğünü vurgulayan İtalyan teknik direktör, “Her zaman başımız dik gitmesi gerekiyor. Amacımız dördüncü yıldızı takmak. Bunun için çalışacağız. Şampiyonlar Ligi'nde büyük takımlara karşı oynuyoruz, bu takım dünya şampiyonu olan takımın alt yapısıydı. Pes etmek yok, mütevazi şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde bir gün başarı elde edebilecek” dedi.

“OLCAN’A PAZAR GÜNÜ İHTİYACIM VAR”
Basın mensuplarının Olcan Adın ve Bruma’nın kadroya alınmaması hakkındaki sorusuna ise Prandelli, “Olcan Adın Fenerbahçe maçından önce sakatlandı ve derbide oynadı. Kendisini pazar günkü maçta ihtiyacım olduğu için kadroya almadım. Bruma ise milli takımdan döndüğünde ufak bir sakatlığı vardı. Bruma’nın takım için oynadığını anlaması lazım. Biz nerede oyna dersek orada oynamalı. Kendisi zamanla gelişecek” diye konuştu.

Basın mensuplarının Spor Toto Süper Lig mi yoksa UEFA Şampiyonlar Lig’i mi? Önemli sorusuna ise İtalyan teknik adam, “Başımız her zaman dik olmalı. Amacımız dördüncü yıldız, hedefimiz lig. Ligin son maçına kadar dördüncü yıldız için savaşacağız” diye cevap verdi.
Takımın demorolize olmaması gerektiklerini belirten Prandelli, "Geçen yıl daha farklı yabancılar vardı. Buraya geldiğim zaman ilk 6-7 ay ekonomik Fair-play'dan dolayı fazla para harcanmayacak dendi. Geçen yılın yabancıları farklı olduğu içi fark buradan doğuyor. Ama bizim hedefimiz dördüncü yıldızı takmaktır. Buraya gelme amacımızda dördüncü yıldızı takmaktı. Son güne, son dakikaya kadar dördüncü yıldız için savaşacağımıza söz verebilirim. Galatasaray'a gelme sebebim budur” ifadelerini kullandı.

BORUSSIA DORTMUND CEPHESİ
Galibiyetin kendisi adına fazla rahat gelmediğini vurgulayan Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp, “Açıkçası bu galibiyet bana çok rahat gelmedi. Golleri doğru zamanda attık. Rakip işi bırakmadı. Bugün iyi bir gün yakaladık. Genel olarak baktığınız zaman çok rahat bir galibiyet olarak değerlendirmiyorum" dedi.

Basın mensuplarının Türkiye'deki futbol kötü durumda olması ve Dortmund'u kurtaran birisi olarak hangi alandan başlanması gerekiyor sorusuna ise tecrübeli teknik adam, “2008 yılından beri Dortmund'un başındayım. Başkanım Türk mantalitesine sahip olsaydı bugüne kadar gelmezdim. Bu iş için biraz daha sabır lazım. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer İstanbul takımlarının bir çatı altına getirdiğinizde nasıl gücün ortaya çıkacağını düşünün" diye konuştu.

“FUTBOLDA SABIR VE FELSEFE ÇOK ÖNEMLİ”
Basın mensuplarının Galatasaray'ın son bir yılda üç teknik adamla çalıştığını sorusuna ise Klopp, “Hayır bence doğru yol değil. Futbolda sabır ve felsefe çok önemli. Bu konuda yorum yapmak doğru gelmiyor. Benim patronlarımla Galatasaray patronları ile aynı kafada olsaydı, ben Dortmund'un başında olmazdım" cevabını verdi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0