banner101

Pereira: 'Bizim için çok önemli bir 3 puandı'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, deplasmanda Osmanlıspor'u 1-0 mağlup ettikleri mücadele sonrası çok önemli bir üç puan aldıklarını söyledi.

Pereira: 'Bizim için çok önemli bir 3 puandı'
 Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Osmanlıspor, Fenerbahçe’ye kendi sahasında 1-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.

“BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR 3 PUANDI”
Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Maçtan önce zorlu bir karşılaşma olacağını biliyorduk. 2 tane üst düzeyde geçen zor karşılaşmanın ardından bu karşılaşma bizim için büyük önem taşıyordu. Perşembe günü Ajax ile oynadıktan sonra rakibimiz Galatasaray’dan bir gün daha az dinlenme imkanı bulduk. Pazar günü Galatasaray karşısına çıktık. O bir gün böyle kritik maçlarda son derece önemlidir. Takım halinde oynamak ve takım halinde mücadele etmek zorundaydık. Bu akşam galibiyetle ayrılmamız için zor bir deplasmandı. Galatasaray karşısında 2-1, Trabzonspor karşısında da sahadan 3-0 galibiyetle ayrılmış bir takıma karşı oynadık. Sıradan bir takım değildi rakibimiz. İyi bir galibiyet aldık. Bizim için çok önemli bir 3 puandı” dedi.

“BU SPEKÜLASYONLARA VE BU BASKILARA BEN FAZLASIYLA ALIŞKINIM”
Taraftarın başlattığı kampanya ile Ersun Yanal’ın takımın başına tekrar dönmesi iddialar hakkında açıklamalarda bulunan Pereira, şöyle devam etti:

“Bizim şu anda yapmamız gereken işimize devam etmek. Yaptığımız işe inancımızı kaybetmeden yolumuza devam etmek istiyoruz. Ben kesinlikle eminim ki sezon sonunda biz bu şekilde yolumuza devam edersek kutlayacak çok fazla sebebimiz olacak. Sizin söylediğiniz bu konulara ben alışığım zaten. Bu ilk defa olmuyor. Bu tarz spekülasyonlar hayatımda ilk defa başıma gelmiyor. Böyle spekülasyonları diğer çalıştığım liglerde de gördüm. Bu spekülasyonlara ve bu baskılara ben fazlasıyla alışkınım. 2 tane kendi sahamızda oynadığımız maçı geride bıraktık. 2 tane önemli karşılaşmaydı ve maçın başından sonuna kadar taraftarlarımız bize destek verdiler. Benim için önemli olan bu. Ben taraftarımızla çok mutluyum. Onların desteğini görmekten çok memnunum. Spekülasyonlarla ilgili sorduğunuz bu sorularla ilgili çok fazla bir cevabım yok. Bu spekülasyonlara verecek bir cevabım yok. Nani her maç oynayan bir oyuncumuzdu. Bugün onun fizik kondisyonunu iyi bir şekilde yönetebilmek için böyle bir karar aldık. Futbolcular makine değil. Nani bir sonraki maçta farklı bir fizik kondisyonu ile farklı bir düzeyde tekrar takımla beraber olacaktır. Bunlar kulübün iç meseleleri. Kulübün içerisinde yönettiğimiz futbolcuların fizik kondisyonlarıyla, performanslarıyla ilgili yönettiğimiz konular. Nani niye yok diye bir basın toplantısı yapsam zaten bu çok garip bir durum oluşturur.”

OSMANLISPOR CEPHESİ
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Fenerbahçe gibi bir takımı ağırlamanın zor bir durum olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Biz ikinci yarı sahaya koyduğumuz oyun ve mücadele ile müsabakayı en az bir puan ile kapatacak kadar hak ettiğimizi düşünüyorum. Futbolda bazen bu olmuyor. İstatistikleri incelediğimizde her türlü taktik alanlar dahil Fenerbahçe kadar etkili olduğumuzu görüyoruz. Ama maçı kaybettik. Son iki hafta bireysel hatalardan takım olarak iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Oyunun kalitesi iyi olması gelecek adına bizi ümitlendiriyor. Psikolojik açıdan mağlubiyetler takımı olumsuz etkiliyor. Bunların üstesinden gelmek için gerekli çabaları göstereceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Rakip takımın yetenekli oyuncuları ve bireysel anlamda futbolcu katkıları bu gibi takımlara galibiyet getiriyor. Nitekim gol de bu şekilde geldi. Bizim özellikle pozisyonlara son vuruşlarda zayıf kalmamız sonucu rakip lehine çevrilen durumlar olduğunu söyleyebilirim.”

Osmanlıspor’un deneyimli savunma oyuncusu Hakan Aslantaş da, üzgün olduklarını belirterek, "Bu hafta kim gelirse gelsin demiştik ama olmadı. Aslında kötü oynamadığımızı düşünüyorum, çok üstünlük sağlayamadık ama rakibimiz de bizden çok üstün değildi. İkinci yarı pozisyonlar bulduk, az pozisyonlar verdik ama şanssızlık maalesef devam ediyor. Takım olarak bu şanssızlığı kırmamız gerekiyor. İlk haftalar bunu iyi yapıyorduk. Şimdi biraz form krizimiz var. Dört hafta oldu maç alamıyoruz. Daha fazla çalışıp, daha iyi oynayarak artık galip gelmek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0