LİDER PUAN FARKINI AÇTI

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, kendi evinde Kayseri Erciyesspor’u 2-1 mağlup etti.

LİDER PUAN FARKINI AÇTI
banner98
Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, kendi evinde Kayseri Erciyesspor’u 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, çıktıkları zorlu yolculuğu şampiyon olarak tamamlayacaklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Devre bittiği zamanki puan farkı tekrar oluştu. Cezalı ve eksiklerimiz olduğu zaman puanlar kaybettik. Bu gittiğimiz yolculuğu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz" dedi.
İkinci yarı çok gol kaçırdıklarını ve Sow'un yaşadığı üzüntü ile ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam, "Sow'un goller kaçırmasının üzüntüsü ve onun üzerinde yarattığı gerginliği paylaştık. Sow bu takımın önemli bir oyuncusu. Attığı gollerle kalitesini kanıtladı. Gollerine devam edecektir" diye konuştu.
"ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ELİMİZİ SIKI TUTUP EN İYİ SONUÇLARI ALACAĞIZ"
Yanal, son haftalarda futbolcularına yönelik sert hareketler yapıldığını savunarak, "Yaralayıcı hareketlerin son haftalarda bizim başımıza geliyor. Gosso'nun hareketi hayati şekilde yaralayıcı, Emre'ye yapılan hareket birçoğunu sayabiliriz. Birçok önemli oyuncularımız var. Türk futbolunda önemli misyonları var oyuncuların. Bazen hepimizin gündeme getirdiği şeyler oluyor. Bugün Emre ve Kuyt'ın başına gelenlere masum davranabiliyoruz. Kimseye yapılmasını istemiyoruz. Bütün oyuncular buna dikkat etsin. Oyuncularım kurtulduğu için seviniyorum. Şampiyon olmak için elimizi sıkı tutup en iyi sonuçları alacağız” şeklinde konuştu.
Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Kolay maç değildi ama üç puanı kazandığımız için mutluyuz. Burada Sow için bir parantez açmak istiyorum. Sow çok gol kaçırdı ve üzgündü. Sow, bizim için çok önemli oyuncu. Futbolda böyle şeyler olur. Bundan sonrada goller atmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Bir basın mensubunun, "Şampiyonluk yarışında puan farkı kapandığı zaman stres oldu mu? Şimdi ise fark açıldı rahatlama var mı?" sorusuna ise Hollandalı futbolcu Kuyt, "Ligin bitmesine daha 9 hafta var. Bunlar normal kabul edilebilir. Bu heyecanı her yerde hissedebilirsiniz. Ama bence takım olarak bu baskıyı kaldırabileceğimizi en iyi şekilde gösteriyoruz. İki deplasman maçında puan kaybettiğimizi gördünüz. Trabzon'da zor bir gece geçirdik. Umarım bir daha böyle şeyler yaşamayız. Bu takımın parçası olmaktan mutluyum" şeklinde cevap verdi.
Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün ise Kayseri Erciyesspor’un bugün çok dirençli ve iyi oynadığını belirterek, “Rakiplerin puan kaybettiği haftada galip gelmemiz gerekiyordu. Belki oyunun büyük bölümünde düşük oynadık. Ancak biz istediğimiz puanı aldık çok mutluyuz” diye konuştu.
KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, aldıkları galibiyetten dolayı Fenerbahçe’yi kutladığını belirterek, “Maçın başında önemli birkaç pozisyonumuz var. Daha sonra mağlup duruma düşüp beraberliği yakaladık. Aslında golden sonraki dakikalar futbolda çok önemli. Bir dakika içinde skor 2-1 oldu. Emenike'nin de futbol şansı var. Belki 1-1'i devam ettirebilsek rakibimize büyük problemler açabilirdik. Ama bir gerçek var. Fenerbahçe iyi bir takım. İyi pas yapıyorlar. Zaman zaman tempolu oynayıp hücumda etkili olabiliyorlar. Caner önemli bir oyuncu ve herhalde 10. asistini yaptı. Aslında orada biz daha iyi organize olabilirdik. Golden sonra ilk 5 dakika iyi bir direnç gösterip farklı bir oyun planlamasıyla galibiyeti biz bulabilirdik" diye konuştu.
Karaman, kapasitelerinin üstüne çıkarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarına değinerek, "Karşımızda nihayetinde şampiyonluğa oynayan bir takım vardı. Bir yerde mücadele gücünüz belli bir yere kadar gelebiliyor. Karşılaşmanın hakemi de karşılaşmayı cesaretli yönetti. O ekibi de ayrı kutlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Karaman, son 5 haftadır yakaladıkları seriyi Fenerbahçe maçıyla sonlandırdıklarını belirterek, "Kümeden düşebiliriz. Biz takım olarak bugün, şampiyonluğa oynayan bir ekibe karşı oynadık. Biz de futbol adına gelişmekte olan ve gelecekte bu ligde 'biz de varız' diyen bir Erciyesspor seyrediyoruz. Bu maç da bize bir şeyler öğretti. Diğer takımlara da saygı gösteriyoruz ve hak eden ligde kalacak" dedi.
Kazandıkları penaltı pozisyonuyla ilgili olarak ise tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:
"Gökhan Gönül'ü de dinledim. 'Bana göre penaltı değil' dedi. Bana göre de Gökhan topa hamle yapıyor; ama topa dokunamıyor. Topa deyebilse Gökhan'la hemfikirim. Yasin, Gökhan'a çok güzel bir çalım atmış. İkinci hamleyle yetişmeye çalışıyor; ama yetişemiyor. Yasin de dizine darbe alıyor. Bana göre de net penaltı."
Kayseri Erciyessporlu futbolcu Georges Constant Mandjeck, maça iyi başladıklarını söyleyerek, "Kötü bir anda gol yedik. İkinci gol, şanssız bir goldü. Bu her şeyi değiştirdi. Çok kötü bir dakikada geldi. Maalesef maçın özeti bu" ifadelerini kullandı.
Kayseri Erciyesspor'un Portekizli futbolcusu Edinho ise takım olarak kötü ve kolay goller yememeleri gerektiğini ifade ederek, “Önümüzdeki haftalarda bunun önüne geçmeliyiz. Bugün takım olarak Fenerbahçe ile başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik" dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0