Karateciler Bakü’den 6 Madalyayla Döndü

Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, 12-13 Eylül tarihleri arasında 5.’si yapılan Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası’nda 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.Almanya’nın Bremen kentinde...

Karateciler Bakü’den 6 Madalyayla Döndü
banner98
Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, 12-13 Eylül tarihleri arasında 5.’si yapılan Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası’nda 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
Almanya’nın Bremen kentinde yapılacak Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren ay-yıldızlı takım, 5-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Şampiyonası öncesi hazırlık turnuvalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Azerbaycan Karate Federasyonu’nun kuruluş yıldönümüne denk getirilen 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası’nda katılan milli karateciler, başarılı mücadeleler çıkararak 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile Türkiye’ye döndü. 12-13 Eylül tarihleri arasında yapılan turnuvaya 16 ülke katıldı. Milli takım, kazandığı 6 madalya ile ev sahibi Azerbaycan’ın ardından genel sıralamada ikinci oldu.
Serhedçi Spor Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı turnuva ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapıldı. Milli takım, sadece büyükler kategorisinde tatamiye çıktı. Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban, Merve Baltay ve Meltem Hocaoğlu’nda oluşan kadın kumite takımı, başarılı müsabakalar çıkararak takım şampiyonluğunu elde etti. Gökhan Gündüz, Serkan Yağcı, Ömer Kemaloğlu, Enes Erkan ve Yaser Şahintekin’den oluşan erkek kumite takımı ise ikincilik kupasını kaldırdı.
Kadınlar ferdi kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu altın madalya kazanırken, Serap Özçelik 50 kiloda gümüş, 61 kiloda Merve Baltay ile 68 kiloda Merve Çoban da bronz madalya kazandı. Erkekler ferdi kumitede Serkan Yağcı, altın madalya mücadelesinde ev sahibi Azerbaycan’ın yıldız ismi Rafael Aghayev karşısında iyi mücadele etmesine rağmen, maçı kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.
TOPLAMDA 18 MADALYA
2010 yılından bu yana büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Bakü Open Karate Turnuvası’na katılım gösteren Türkiye Karate Milli Takım, turnuva tarihinde kazandığı madalya sayısını 18’e yükseltti.
DELİHASAN’DAN TEBRİK
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, madalya kazanan tüm sporcuları tebrik ederken, Dünya Karate Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde karatecilerin iyi bir performans sergilediklerini belirtti ve emeği geçen antrenörlere teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0