banner102

İzmir’de Pistin Tozunu Attırdılar

İzmir, bu hafta sonu yeniden Türkiye Pist Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Yarışseverlerin motor sesleriyle heyecan dolu bir hafta sonu geçirdiği organizasyonda, birbirinden heyecanlı 9 kategoride yarışlar yapıldı.Türkiye Pist Şampiyonası...

İzmir’de Pistin Tozunu Attırdılar
İzmir, bu hafta sonu yeniden Türkiye Pist Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Yarışseverlerin motor sesleriyle heyecan dolu bir hafta sonu geçirdiği organizasyonda, birbirinden heyecanlı 9 kategoride yarışlar yapıldı.
Türkiye Pist Şampiyonası 4. ayak yarışı İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde yapıldı. Yarışseverlerin motor sesleriyle heyecan dolu bir hafta sonu geçirdiği organizasyon, birbirinden heyecanlı 9 kategoride yarışlara sahne oldu. Türkiye Pist Şampiyonası’nın 4. ayak yarışında 1000 cc (A-B-C), 600 cc (A-B-C), Bayanlar Kupası ve 125 cc kategorilerinde yarışlar büyük bir mücadeleye sahne oldu. Ülkü Yarış Pisti’nde yapılan en önemli yarışlardan biri olan TMF GP’de yarışseverler, 4. ayak yarışının en hızlı ve usta pilotlarının kıyasıya mücadelelerine şahitlik etti.
“ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM”
Türkiye Motosiklet Şampiyonası’nda lider durumda bulunan Tolga Uprak, “Bugün hava güzel. Güzel bir yarış olacak diye düşünüyoruz. Sezon sonunda şampiyon olmak istiyorum. Çok zor bir şampiyonada değiliz bu sene ama yine de bizim şampiyon olmamız gerekiyor” dedi.
“BAYANLAR GİDEREK HIZLANMAYA BAŞLADI”
Bayanlar kategorisinin hızlı pilotlarından Ayşe Aydoğan ise rakiplerinin biraz dişli olduğunu vurgulayarak, “Bayan arkadaşlar giderek hızlanmaya başladılar. Biraz zorlu geçecek gibi görünüyor ama güzel bir yarış olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Motorsporlarının bayanlar arasında daha da yaygınlaşması için elinden gelen çabayı sarf ettiğini anlatan Aydoğan, “Biz aslında yarışmaya karar verdiğimizde tüm bayan arkadaşlara bir iyilik yaptık ve TMF’ye başvurduk, bayanlar kategorisini açtırdık. 3 senedir de bayanlar kategorisinde yarışıyoruz. Bayanlara örnek olmak ve ilgi çekmek amacıyla, cesareti olmayan bayanlara biraz daha katı sağlamak için başladık bu spora. Biraz daha kendimizi gösterirsek ilginin artacağını umuyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0