Geleceğin Okçuları Tekirdağ’da Yarıştı

Geleceğin okçularını yetiştirmek ve okçuluğa teşvik amaçlı Tekirdağ’da 1. Okçuluk Yarışması gerçekleştirildi.Tekirdağ’da ilk kez yapılan okçuluk turnuvasında yarışmacıların yaşları 9 ve 14 arası değişiyor. Yarışmada minikler,...

Geleceğin Okçuları Tekirdağ’da Yarıştı
banner98
Geleceğin okçularını yetiştirmek ve okçuluğa teşvik amaçlı Tekirdağ’da 1. Okçuluk Yarışması gerçekleştirildi.
Tekirdağ’da ilk kez yapılan okçuluk turnuvasında yarışmacıların yaşları 9 ve 14 arası değişiyor. Yarışmada minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde dereceye girenler ağustos ayında yapılacak olan Türkiye Okçular Şampiyonası’nda yarışma hakkını kazanacak. Yarışmada minik yarışmacılar okçuluk hünerlerini sergilerken hocalarından geçerli not almaya çalıştı. Yarışma hakkında bilgiler veren, okçuluk antrenörü Aysel Babagür, amaçlarının okçuluk sporuna ilgiyi artırmak ve geleceğin okçularını yetiştirmek olduğunu ifade ederek, “Yarışmamız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün teşvik kupası yarışması ilk okçuluk turnuvası Tekirdağ ilinin yaklaşık 45 sporcu mücadele ediyor. Ağustos ayında Türkiye Okçuluk Şampiyonası var. Federasyonumuzun faaliyet programı kapsamında biz bu yarışmanın bir ön seçmesini yapıyoruz. İnşallah ilk olarak Tekirdağ’dan bu turnuvaya katılacağız. İl müdürlüğümüzün destekleri ile okçuluk branşında ciddi bir anlamda yatırım yapıldı. Yarışmacılarımız eğitim alan çocuklara teşvik yarışması olduğu için her yaş gurubundan öğrencimiz var. 9 ve 14 yaş minikler, yıldızlar ve gençleri yarıştırdık. Yarışmada sonrasında birebir kategorilerine ayrı olarak ödül töreninde değerlendirme ayrı yapılacak. Bayan ve erkek olarak ayrı yarışıyorlar. Katılanlara teşvik kupası yarışmamızın da adı zaten bu vesile ile tüm kategorilerde çocuklarımıza yarışma imkanı sağladık” şeklinde konuştu.
“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ TAKIMLARA YETİŞTİRMEK”
Yarışmanın amacı spora meraklı miniklerin okçuluk sporuna teşvik etmek olduğunu ifade eden Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürü Hazan Kadir Kardaş, “1’inci gerçekleştirilen teşvik müsabakalarını bugün gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bizim arzumuz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak amatör spor kulüplerinin diğer branşların yanında okçuluk branşını da tescil ettirmek. Okçuluk branşında diğer kulüplerinde il müdürlüğümüzün başlattığı bu branşı fazlalaştırıp çocuk ve gençlerimizi okçuluk branşımızda milli takım yetiştirebilecek milli takımda mücadele edebilecek seviyeye kulüplerimize ulaştırmak olacaktır. Bu zaten ilk başlangıçtır. Yetiştirme anlamında onların tecrübe kazanması anlamında ilk heyecanlarını da attığı bir müsabaka olacak. Bundan sonraki hedefimiz iller arası müsabakalar olacak ve bir sonraki hedefimizde Türkiye şampiyonlarında çocuklarımızın daha üst seviyelerde sporcularla yarışıp kendi tecrübelerini kendi yeteneklerini o müsabakalarda göstermeleri olacaktır” dedi.
Tekirdağ Namık Kemal Stadında yapılan yarışmaya Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Abdulkerim Kasap ve çok sayıda yarışmacıların aileleri katıldı. Dereceye giren okçuların Tekirdağ’ı ağustos ayında yapılacak olan Türkiye Okçular Şampiyonası’nda temsil etmesi bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0