banner102

Gamze Bulut'un başarı hikayesi beyaz perdeye taşınıyor

Gamze Bulut’un Eskişehir’den Londra’ya uzanan azim dolu yolculuğu beyaz perdeye taşınıyor.

Gamze Bulut'un başarı hikayesi beyaz perdeye taşınıyor
 Başarılı atletin çocukluğunun geçtiği Eskişehir’den Londra’ya uzanan azim dolu yolculuğunun anlatıldığı belgesel, 27 Ekim Pazartesi Günü Levent Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nda, Türkiye atletizm tarihi açısından bir ilk yaşandı. İki Türk kızı yarışlarda galibiyete uzandı. Belgesel, atletizmdeki başarısı kadar, son parkurda 'Koş abla, arkandayım' seslenişi ile 'güzel ahlaklı' bir sporcu olarak herkesin kalbinde yer eden Gamze Bulut'un hikayesini izleyiciye sunuyor.

Yönetmenliğini Didem Şahin’in yaptığı belgesel filmi, Gamze Bulut’un yaşadığı şehir olan Eskişehir’den gündelik kesitleri, Bulut’un rutin yaşamını, çocukluğunu, mahallesini, azmini, hocasıyla diyaloglarını ve 20 yaşında dünya yıldızı olmaya giden yolculuğunu anlatıyor.

TÜRK SPOR TARİHİNDE 21 YAŞINDA BİR DÜNYA YILDIZI
Henüz 21 yaşında olan Gamze Bulut, Türk spor tarihinde önemli bir yere sahip olmayı başardı. Kadın sporcular yetişmesi konusunda motivasyon sağlaması açısından da bu belgeselin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren yönetmen Didem Şahin, “Gamze Bulut Belgeseli, Gamze Bulut'un nezdinde bir sporcunun yetişme serüvenini izleyiciye sunuyor. Belgesel, tüm sporların anası olan atletizm üzerinden, genel anlamda sporun önemi, felsefesi, tabii olanla uyum ve insanın hedeflerine ulaşma ve sınırlarını aşma anlamında aslında sporun hayatımızda gerekliliği noktasında farkındalık oluşturmayı hedefliyor” diye konuştu.

OKULA GİDEMEYEN KIZ ÇOCUKLARINA IŞIK OLACAK
Belgeselin ana karakteri olan Gamze Bulut’un ‘kadın’ olmasının, okula gönderilmeyen kız çocuklarının ve çocuk gelinlerin bulunduğu bir coğrafyada önemli olduğunun altını çizen yönetmen Didem Şahin, “Kız çocuklarının okula gönderilmediği, kadına şiddetin bu denli arttığı, 'çocuk gelinler'in var edildiği toplumumuzda Bulut ailesinin kızlarına tam destek vermesini ve iyi bir sporcu olarak yetişmesinde daima yanında olmalarını gerçekten örnek alınması ve anlatılması gereken bir hikaye olarak gördüm” dedi.

GAMZE BULUT: “İLK DUYDUĞUMDA ÇOK ŞAŞIRDIM”
Belgesel, Gamze Bulut'un antrenman yaptığı Kuşadası'ndaki kampa gidilmesinden, 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki psikolojik ve fiziksel hazırlık sürecini, Bulut’un antrenörü Süleyman Altınoluk’un da bir eğitmen olarak, sporcusuna verdiği emeği ve yarışmaya ilişkin taktikleri gözler önüne seriyor. Belgeselinin yapılacağını ilk duyduğunda çok şaşırdığını söyleyen Gamze Bulut, duygularını şöyle anlattı:
"Belgeselimin çekileceğini ilk duyduğumda çok heyecanlandım. O zaman çok büyük bir iş yaptığımın farkına vardım. Beni en çok heyecanlandıran da; buralara kolay gelmediğimi çalışarak, inanarak, isteyerek neler olabileceğini herkese göstermek, örnek olmak olacak." 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0