banner101

Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Antalyaspor'u 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu
 Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Antalyaspor'u ağırladı.

Sarı-kırmızılı ekip maçın 14. dakikasında öne geçti. Rodrigues'in sol çaprazdan çektiği şutta, savunmadan seken top ceza sahasında Gomis'in önüne düştü. Bu futbolcu, bekletmeden yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

20. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sarı-kırmızılı takımın yarı sahasında Donk'tan aldığı topla ilerleyen Rodrigues, rakiplerini geçtikten sonra ceza sahasına giren Gomis'i gördü. Gomis, sağ çaprazdan bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı.

38. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Belhanda'nın soldan ortasında, arka direkte Feghouli kontrol ettiği topu yakın mesafeden yaptığı vuruşla filelere gönderdi: 3-0

43. dakikada Selçuk İnan'ın ceza yayı içinden yaptığı vuruşta, kaleci Ferhat Kaplan son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

46. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gomis'in, rakibini çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direkten döndü.

50. dakikada sağdan ceza sahasına giren Maicon'un şutunda top kaleci Carrasso'da kaldı.

59. dakikada Maicon'un sağdan yaptığı ortada altıpasın sol çaprazında topu kontrol eden Jevtovic'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

69. dakikada Gomis'in pasıyla soldan hareketlenen Nagatomo'nun yaptığı ortada kaleye yönelen topu, kaleci Ferhat Kaplan son anda kornere attı.

Aynı dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Maicon'un yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

78. dakikada Tolga Ciğerci'nin ara pasıyla sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Gomis'in sert şutunda, meşin yuvarlak Ferhat Kaplan'dan döndü.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

5 hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu

Son olarak ligin 15. haftasında lider durumda bulunan ve 16. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrası ilk sırayı Medipol Başakşehir'e kaptıran Galatasaray, 5 hafta aradan sonra tekrar zirvenin sahibi oldu.

Gomis, gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu

Antalyaspor ağlarını 2 kez havalandıran Bafetimbi Gomis, ligde gol krallığı yarışının zirvesine ortak oldu.

Bu maç öncesi 15 golü bulunan Gomis, 17 golle gol krallığı yarışının zirvesinde bulunan Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ı yakaladı. 

Sarı-kırmızılı kulüp, Gomis'in attığı 2. golün, futbol takımının Fatih Terim yönetimi dönemlerindeki 600. golü olduğunu duyurdu.

Statta özel misafirler

Sarı-kırmızılı kulüp, Antalyaspor karşılaşmasında özel misafirlerini Türk Telekom Stadı'nda ağırladı.

Avrasya Özel Çocuklar Derneği bünyesindeki down sendromlu çocuklar ve refakatçi aileleri, Galatasaray Kulübünün davetlisi olarak Antalyaspor karşılaşmasını izledi.

Daha önce Süper Lig'in ilk yarısındaki Demir Grup Sivasspor maçına davet edilen down sendromlu çocuklar, Passolig kartları olmadığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından stada alınmamıştı.

Galatasaray-Antalyaspor karşılaşmasına taraftarların ilgisi de yüksek oldu.

Türk Telekom Stadı'nda 33 bin 962 biletli futbolseverin müsabakayı takip ettiği duyuruldu.

Terim: Oyun kalitesinden memnunum

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İlk yarının oyun kalitesinden, isteğinden son derece memnunum. Dolu dolu bir 45 dakika vardı. Üçten fazla da gol olabilirdi." dedi.

Ligde liderliğe yükseldikleri hatırlatılan Terim, şampiyonluk yarışı ile ilgili soruya, "Şampiyonluk yarışının 4 takım arasında geçeceğini ifade etmiştim ve yine aynı fikirdeyim. Lider olmak da takip etmek de zordur. Ne olursa olsun liderlik, unvan iyi bir şeydir. Güven ve kredi verir." yanıtını verdi.

"Ne olursa olsun Belhanda hatalı"

Karşılaşmanın uzatma bölümünde Belhanda'nın peş peşe iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyundan atılmasını değerlendiren Terim, şunları söyledi:

"Belhanda'nın veya hakemin yorumunu yapmak istemiyorum. Ne olursa olsun Belhanda hatalı. Yüzde yüz haklı olsa da Belhanda hatalı. İhtiyacımız olan bir Belhanda'nın bu şekilde atılmaması gerekirdi. Çok da iyi oynuyor ve ona ihtiyacımız var. Bizim her oyuncuya ihtiyacımız var. Çok derin bir kadromuz yok. Tüm oyuncularımızı kazanacağız. Bugünkü kırmızı kart olmadı. Biz kazanmaya bakıyoruz, ceza vermeye değil. Zaten Galatasaray formasına uzak kalmak onun cezasıdır."

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0