banner101

EWE Enerji ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nden Eğitime Büyük Destek

Güvenilir elektrik ve doğal gaz tedarik firması EWE Enerji, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (KOSBİ) MOPAK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin doğal gaz dönüşümünü tamamladı. Aralarında EWE Enerji Genel Müdürü Özkan Akyıldız, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun da bulunduğu protokol, kurdele kesiminin ardından MOPAK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin doğal gaz dönemini başlattı.

EWE Enerji ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nden Eğitime Büyük Destek
 EWE Enerji’nin eğitime verdiği öncelikle, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, KOSBİ işbirliği ile tesisatını yenilediği ve doğal gaz devri tamamlanan lisenin laboratuvarına, kantinine ve yemekhanesine de EWE Enerji’nin adı verildi.


Enerji sektörünün öncü şirketlerinden EWE Enerji, iş sağlığı ve güvenliği yönetmelikleri uyarınca doğal gaz tesisatı yapılması gereken MOPAK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin doğal gaz dönüşümünü tamamladı. EWE Enerji’nin eğitime katkı sağlamak adına hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KOSBİ) işbirliği ile tamamladığı proje ile MOPAK Teknik Lisesi, temiz ve güvenli yakıt doğal gaza kavuştu. Dönüşüm öncesi İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) yönetmeliklerine göre güvensiz olduğu gerekçesiyle kapatılan laboratuvarlar doğal gazla birlikte daha güvenli bir ortama sahip olarak yeniden kullanıma açılırken, lisenin laboratuvarına, yemekhanesine ve kantinine EWE Enerji’nin adı verildi.

10 kişilik teknik ekibin emekleri sonucunda 60 günde tamamlanan doğal gaz dönüşüm projesi sayesinde, MOPAK Teknik Lisesi’nin laboratuvarlarında kullanılan analiz ve deney araç gereçleri yenilendi ve doğal gaz ile çalışabilmesi için dönüşümleri gerçekleştirildi. Ayrıca proje kapsamında okulun kantin ve yemekhanesinin de doğal gaz dönüşümü tamamlandı.

Eğitime destek her zaman öncelikli!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan ve sanayi kuruluşlarına nitelikli teknik eleman yetiştiren MOPAK Endüstri Meslek Lisesi’nin güvenli yakıt doğal gaz dönemi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, EWE Enerji Genel Müdürü Özkan Akyıldız, KESİAD Başkanı Zeki Yöndem ve KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk’un katılımıyla gerçekleşen açılışla başladı.

Açılışta bir konuşma yaparak hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri arasında eğitimin her zaman öncelikli ve ayrıcalıklı olduğunu söyleyen EWE Enerji Genel Müdürü Özkan Akyıldız, öğrencilerin inovasyon yapacağı alanlar açmanın da büyük önem taşıdığını belitti. Akyıldız;

“EWE Turkey Holding’in yüzde yüz iştiraki olan EWE Enerji olarak 2009 yılından bu yana doğal gaz toptan satış ve 2012’den beri elektrik satış alanında gururla hizmet veriyoruz. Eğer Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini sürdürülebilir kılmak istiyorsak, yatırım yapmaya çocuklarımızdan, öğrencilerimizden başlamamız gerekiyor. Bu güzel projenin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bu okulun imkanlarından faydalanan tüm Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi kuruluşlarına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da eğitime katkılarından dolayı sanayicilere ve EWE Enerji’ye teşekkür ederek konuşmasının ardından Özkan Akyıldız ve Kamil Porsuk’a plaketlerini takdim etti.

Sanayi kuruluşlarına nitelikli teknik eleman yetiştiren MOPAK Lisesinin kapsamlı laboratuvarları doğal gaz devrinin tamamlanmasıyla yeniden açılırken, desteği ve katkısı nedeniyle EWE Enerji’nin adı da lisenin yemekhanesi ve kantininde yaşatılacak.


EWE Turkey Holding Hakkında:

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE AG, 2007 yılında girdiği Türkiye pazarındaki faaliyetlerini yüzde 100 iştiraki olduğu EWE Turkey Holding çatısı altında sürdürmektedir. EWE Turkey Holding, Türkiye’nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın ve Kayseri’deki bölgesel doğal gaz dağıtım şirketi Kayserigaz’ın çoğunluk hissedarıdır.EWE, Türkiye’de özel doğal gaz toptan satış şirketleri arasında lider konumunda olan EWE Enerji ile birlikte ülke genelinde serbest tüketicilere doğal gaz ve elektrik tedariği hizmetleri sunmaktadır. EWE Turkey Holding’in diğer bir iştiraki olan ve 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Enervis ise; enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında ölçüm, etüt, danışmanlık, proje, uygulama ve eğitim hizmetleri konularında faaliyet göstermektedir. EWE Turkey Holding, 2016 yılı başında bireysel ve kurumsal müşterilerine internet, telefon ve bulut hizmeti sunarak 120.000 abonesine hizmet veren Millenicom’u satın alarak telekomünikasyon pazarında da faaliyet göstermeye başlamıştır.

Ewe Enerji Hakkında:

EWE Enerji, Ewe Holding’in yüzde yüz iştiraki olarak, 2009 yılından bu yana doğal gaz toptan satış, 2012’den beri ise elektrik satış alanında hizmet vermektedir. Yurt çapındaki endüstriyel müşterilere, serbest tüketicilere ve dağıtım şirketlerine, akıllı ve sürdürülebilir enerji çözümleriyle esnek satış çözümleri sunan EWE Enerji, 2 milyar metreküpü aşan ticaret hacmiyle Türkiye’nin en büyük özel toptan doğal gaz satış portföyüne sahiptir. EWE Enerji, elektrik alanında da Almanya’dan aktardığı bilgi ve deneyimiyle müşterilerine fiyat rekabetinin ötesinde katma değerli hizmetler sunmaktadır. Bu kapsamda, elektrik satışının yanı sıra dönüşüm projelerinde müşterilerine danışmanlık desteği veren EWE Enerji; özellikle İstanbul, Bursa ve Kayseri bölgelerindeki müşteri sayısıyla güçlü bir oyuncudur. Birçok sektörel değerlendirme listesinde ticaret hacmi ve cirosu bakımından üst sıralarda kendine yer bulan EWE Enerji büyüme ve yeni iş alanları geliştirme hedefleri doğrultusunda Bilgi Teknoloji yatırımlarını sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0