Erzincan’da Off-road Heyecanı

Erzincan’da off-road heyecanı yaşandı. Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ’Off-Road Şenlikleri’ adrenalin tutkunları bir araya getirdi.Şenlikler kapsamında Ekşisu mesire alanı yanında yeni...

Erzincan’da Off-road Heyecanı
banner98
Erzincan’da off-road heyecanı yaşandı. Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ’Off-Road Şenlikleri’ adrenalin tutkunları bir araya getirdi.
Şenlikler kapsamında Ekşisu mesire alanı yanında yeni yapılan off-road pistinde araçlar kıyasıya bir yarış sergiledi. Su dolu çukurlardan ve tümseklerden geçen off-road araçları izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Erzincan ve çevre illerinden gelen off-roadcılar kendileri için hazırlanan özel parkurda kıyasıya mücadele etti. S1 ve S2 klasman olmak üzere araçların motor gücüne göre 2 kategoride oluşturulan off-road yarışları, özel hazırlanan parkurda gerçekleştirildi. 2 kilometreden oluşan parkurda yarışçılar lastik geçişi, derin kuyu, sıralı tümsek, çapraz çukurun da aralarında olduğu 15 kapıdan geçerek derece elde etmeye çalıştı. Araçları ile zorlu parkuru geçmeye çalışan yarışmacılar oldukça zorlandı. Özellikle içerisi su dolu parkurda zorlanan yarışmacıların birçoğu bazı parkurları geçemedi. Parkurda su içerisinde kalan araçların ve sürücülerin imdadına yarış parkurunda hazır bekleyen traktörler yetişti. Su dolu parkurda çamura saplanan araçlar traktörler yardımıyla çıkarılırken sürücüler yarışa kaldığı yerden devam ettiler. Erzincan’dan 15 olmak üzere toplam 31 ekibin yarıştığı Off-Road Şenliği’ne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Araçların parkurlardaki hareketlerini meraklı gözler ile izleyen vatandaşlar, zorlu parkurları başarı ile geçen araç sürücüleri alkış yağmuruna tuttular. Yarışmayı büyük bir keyifle izlediklerini söyleyen vatandaşlar, heyecanlı anlar yaşadıklarını ifade ettiler. Yarışmaya katılan araç sürücüleri zorlu bir parkurda yarıştıklarını belirterek, yarışmaların heyecan içerisinde geçtiğini söylediler.
ARAÇLAR ZORLU PARKURDA KIYASIYA BİR YARIŞ SERGİLEDİ
Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü (EROFF) Başkanı Sinan Deniz, 15 gündür Off-Road Şenliği için hazırlık yaptıklarını Erzincanlılara heyecanlı bir gün yaşattıklarını söyledi. Başkan Sinan Deniz, 2 kilometrelik parkurda 15 kapının bulunduğu ve zorlu bir parkurda araçların mücadele ettiğini belirterek “Bugünde arkadaşlarla hazırladığımız pistte yarışacağız. Pisti biraz ağırlaştırdık, su doldurduk. Geçen seneki piste göre yüzde yüz daha farklı bir pist yaptık. Katılım da ona göre çok fazla oldu. Seyircinin ilgisi de çok iyi. Adrenalin gerçekten çok yüksek ve önceki yıllara göre çok farklı, Erzincan halkının belki yaşamadığı bir olay. Tabi içinde olan daha iyi biliyor. Dışarıda gören de bazen diyor ki tabi çamura girmek, tepeden çıkmak, ne ki yani falan. Kimisi de diyor ki çok kolay pist. Ama içine girmeden kimse bunu bilemez. Gerçekten zorlu bir pist. Erzincanlılar da çok güzel adrenalin yaşayacak burada. Yani renk katmayı düşünüyoruz. İnşallah katmışızdır” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0