'Deli Mehmet' yılda 25 bin sörfçü çekiyor

Gökova Körfezi’nde "Deli Mehmet" adıyla bilinen yöresel rüzgarda yılda 25 bin sörf tutkunu su üzerinde akrobasi yapıyor.

'Deli Mehmet' yılda 25 bin sörfçü çekiyor
banner98

Uluslararası Cittaslow Birliği Genel Sekreterliğince 2010'da "sakin kent" ilan edilen Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'ndeki Akçapınar rüzgar ve uçurtma sörfü alanı, "Deli Mehmet" adıyla bilinen yöresel rüzgar dolayısıyla yılda 25 bin sörf tutkununu ağırlıyor.

Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla son yıllarda yerli ve yabancı sporcuların tercih ettiği Akçapınar sahili, sporcular ve tatilcilere günün büyük bölümünde esen "Deli Mehmet" rüzgarıyla uzun süreli spor yapma imkanı tanıyor.

Gökova Körfezi'nde rüzgar ve uçurtma sörfü alanında Avrupa'daki en iyi 8 sahil arasında gösterilen Akçapınar sahilinde, her yıl Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 25 bin sporcu, rüzgar ve uçurtma sörfü yapma heyecanını yaşıyor.

Birinci derece sit alanındaki 3 bin 500 metrelik sahilin sörf alanı olarak tescillenmesi ile uçurtma sörfü alanının bulunduğu bölge, sporcuların gün boyu yaptığı akrobasi hareketleriyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Sörf eğitmeni Ramazan Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan ayından itibaren bölgede havaların ısınmasıyla tatile gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin, aldıkları eğitimin ardından sörf yapmanın heyecanını yaşadığını söyledi. 

"Bölgede sürekli esen rüzgar var"

Türkiye ve yurtdışından gelen turistlere eğitim verdiklerini aktaran Taş, eğitimlerin haricinde yılın belirli dönemlerinde sahilde yapılan turnuva ve şampiyonalara katılmak için Türkiye ve dünyadan çok sayıda sporcunun Akçapınar sahiline geldiğini belirtti.

Akçapınar sahilinin yıllardır sörf tutkunlarını ağırladığını ifade eden Taş, "Burada günde 6-7 saat sürekli rüzgarımız oluyor. Bu hem eğitim alanlar için hem de rüzgarla dans eden sporcular için bulunmaz bir fırsat oluyor." dedi.

Taş, yılın her döneminde sürekli esen rüzgarı nedeniyle dünyanın birçok ülkesinden Akçapınar’a ziyaretçi geldiğine işaret ederek "Akçapınar sahiline son yıllarda özellikle İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya'dan sörf tutkunları yılın büyük bölümünde rüzgarla dans etmek geliyor." bilgisini verdi. 

"Akçapınar sahilinin dünyada eşi yok"

Akçapınar’ın dünyada bu sporu öğrenmek için en iyi yerlerden biri olduğunu dile getiren Wouciech Grzesiek ise eşiyle rüzgar sörfü yaptığını ve doğaya hayran kaldığını vurguladı.

Grzesiek, "Burada insanlar çok iyi ve çok misafirperver. Çok çekici bir bölge. Daha önce rüzgar sörfü yapıyordum ama iki yıl önce uçurtma sörfü yapmaya başladım. Akçapınar sahilinin dünyada eşi yok." dedi ve Akçapınar'ın Avrupa'daki en iyi rüzgar sörfü alanlarından biri olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0