banner101

Bisiklet Turu'nu kazanan isim belli oldu!

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul-İstanbul etabını 2 saat 45 dakika 3 saniyelik derece ile Luis Mas Bonet kazandı. Genel Ferdi Klasman birincisi ise Hırvat sporcu Kristijan Durasek oldu.

Bisiklet Turu'nu kazanan isim belli oldu!
 26 Nisan’da Alanya’da başlayan 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı İstanbul’da gerçekleşti. Sporcular 124 kilometrelik etapta, sahil yolunu kullandı ve Galata Köprüsü'nden geçerek Karaköy ve Dolmabahçe'yi geçerek Barbaros Bulvarı'na ulaştı. Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra geri dönen sporcular, parkurda 9 tur attı ve Atmeydanı'ndaki finişte etabı tamamladı. Etap sonucunda Lluis Guillermo Mas Bonet birinci, Mark Cavendish ikinci, Carlos Barbero Cuesta ise üçüncü oldu. Takım sıralamasında ise Caja Rural – Seguros takımı birinci, UnitedHealthcare Pro Cycling Team ikinci, Wanty - Groupe Gobert takımı üçüncü oldu.

GENEL FERDİ KLASMAN BİRİNCİSİ DURASEK
Alanya-Alanya etabıyla başlayan ve 8 etapdan oluşan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu genel klasmanda Lampre Merida Takımı’ndan Kristijan Durasek kazandı. Genel Ferdi Klasman birincisi olan Durasek ve diğer dereceye giren sporcular, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan aldı. Genel sıralamalarda diğer sonuçlarda ise Eduardo Sepulveda ikinci, Jay Mccarthy üçüncü oldu. Genel takım sıralamasında ise Caja Rural – Seguros takımı birinci, Astana Pro Team ikinci, Colombia takımı üçüncü olarak turu tamamladı.

DURASEK, TURKUAZ MAYOYU BIRAKMADI
Genel klasman lideri olan Hırvat sporcu Durasek, 6. etapta aldığı turkuaz mayoyu bırakmadı. İstanbul’daki etabı ikinci sırada bitiren Cavendish, en iyi sprintere verilen yeşil mayoyu alırken, en iyi tırmanışçı klasmanını zirvede tamamlayan Juan Pablo Valencia ise kırmızı mayonun sahibi oldu. Türkiye güzellikleri klasmanının lideri Luis Mas Bonet de ilk etaptan bu yana taşıdığı beyaz mayoyu rakiplerine kaptırmadı.

YARIŞTA TALİHSİZ KAZA
Öte yandan, İstanbul-İstanbul etabı öncesi genel klasmanda 2. sırada bulunan İtalyan Davide Rebellin, finişe 30 kilometre kala talihsiz bir kaza geçirdi ve yarışa devam edemedi.

ERDOĞAN: “BAŞARILI SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM”
Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bisikletçileri tebrik ederek, "Alanya'dan şu ana kadar başarılı bir şekilde süren bu müsabakalarda ulusal ve uluslararası bazda katılım gayet iyiydi. Bundan çok çok memnun olduk. Bu müsabakalarla birlikte bir hedefimiz daha var. Özellikle bunu Üsküdar'daki lansmanda da söylemiştim. Türkiye'ye bisikleti sevdirmek, bisiklet sporunu sevdirmek en önemli hedefimiz olacaktır. Bu bakımdan ülkemizdeki çeşitli kurumlarımızı da adım atmaya ve bu alanda yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak okullarımız çok büyük önem ifade ediyor. Bunu ilkokullardan itibaren geliştirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki Gençlik ve Spor Bakanlığımız, şu anda bisiklet üretimini yapan firmalarımız bu konuda her türlü desteği vereceklerdir. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu başarılı sporcularımızı kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız'a teşekkür ediyorum. Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri tekrar kutluyorum. Sizleri şimdiden önümüzdeki yıl düzenlenecek tura davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0