Bilic: 'Demba Ba örnek bir tavır sergiledi'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 'Demba Ba bizim en iyi oyuncumuz en büyük yıldızımız. Bazı nedenlerden dolayı onu kenarda tuttuk. Onun verdiği reaksiyon gerçekten takdire değerdi. Örnek bir tavır sergiledi' dedi.

Bilic: 'Demba Ba örnek bir tavır sergiledi'
banner98
 Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu sezon bir çok iyi maç oynadıklarını ancak Trabzonspor karşısında sergiledikleri oyunun bunlardan biri olmamasına rağmen en olgun oyunu ortaya koyduklarını belirterek, "Sezonun bu dönemini düşünürsen ve karşınızdaki kulübün büyüklüğüne bakarsanız bu sezonun en olgun oyununu sergiledik. Her maçta bir stratejiniz vardır. Bu bazen işler bazen işlemez ama bugün yaptığımız planlar tuttu. İşler istediğimiz gibi gitti. Oyuncularımla gurur duyuyorum, inanılmaz bir iş çıkardılar. Çok önemli bir galibiyet aldık sezonun bu final bölümünde, inanıyorum bu galibiyet kalan 5 maçımızda moralimizi ve motivasyonumuzu oldukça yükseltecek" dedi.

"DEMBA BA ÖRNEK BİR TAVIR SERGİLEDİ"
Oyunun başında sonuna kadar iyi bir performans ortaya koyduklarını vurgulayan Hırvat hoca, "Oyun içinde endişelendiğim dönemler oldu. Bir çok fırsat yakaladığınızda bunları değerlendiremediğiniz zaman rakip sizi cezalandırabilir. Trabzonspor bizi cezalandırsaydı çok büyük hayal kırıklığına uğrardım. Böyle olsaydı oyuncularıma bir şey söyleyeceğim olmazdı. Çünkü çok harika bir karakter ortaya koydular. Rakip karşısında önemli bir olgunluk gösterdik. Önemli olan bu devamlılığı sağlamak. Kalan 5 maçta da bunu yansıtabilmek önemli. Bugün bütün oyuncular kendileri için oynadılar. Takımın gösterdiği tavır çok önemliydi. Buna güzel bir örnekte Demba Ba'nın tavrıydı. Bizim en iyi oyuncumuz en büyük yıldızımız. Bazı nedenlerden dolayı onu kenarda tuttuk. Onun verdiği reaksiyon gerçekten takdire değerdi. Arkadaşlarıyla olan ilişkilerindeki tavrı, maç yemeğindeki tavrı, maç toplantısındaki tavrı. Maçın devre arasındaki tavrı gerçekten takdire şayandı. Ona 'Oyunun belirleyici bölümlerinde sana takımın ihtiyacı olabilir' dedim ve nitekim de böyle oldu" ifadesini kullandı.

"KAĞIT ÜZERİNDE EN ZOR RAKİBİMİZ YENDİK"
Beşiktaş'ın şampiyonluk şansının sorulmasına ise Bilic, "Şampiyonluk yarışı içinde tabi ki 4-5 puan olmak isterdim ama bu zor bir durum. Yarış her geçen hafta dahada kızışıyor. Geçen hafta biz Karabükspor karşısında zorlandık. Galatasaray, Gaziantepspor karşısında zorlandı ve Fenerbahçe, Balıkesirspor karşısında çok zorlandı. Bu dönemde hiç bir maç kolay geçmiyor ama çok iyi pozisyondayız. Maç maç devam etmemiz gerekiyor. Kağıt üzerinde en zor görülen maçı kazanmış olduk. Yarın yeni bir gün olacak Gaziantepspor maçına bir an önce hazırlanmamız gerekecek. Bize karşı rakipleri yüksek motivasyonla oynuyor. Bizim açımızdan en tehlikelisi olan Trabzonspor maçını kazandık, işimizi kolaylaştırdık. Gaziantep maçı kolay geçer demek bizim için en büyük tuzak olur. Bu tuzağa kesinlikle düşmememiz gerekiyor. Bugünkü gibi oynarsak çok bir büyük bir şansımız var" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0