Altepe: “stadyum Bursa Ve Bursaspor İçin Yapılıyor“

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapımı devam eden stadyumla ilgili, "2014 yılı sonunda yeni stadyumu bitirmeyi hedefliyoruz. Bu stadyum Bursa ve Bursaspor için yapılıyor" dedi.Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Büyükşehir...

Altepe: “stadyum Bursa Ve Bursaspor İçin Yapılıyor“
banner98
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapımı devam eden stadyumla ilgili, "2014 yılı sonunda yeni stadyumu bitirmeyi hedefliyoruz. Bu stadyum Bursa ve Bursaspor için yapılıyor" dedi.
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte yeşil-beyazlıların Kartepe kampını ziyaret etti. Bir süre teknik direktör Şenol Güneş ile otelin lobisinde sohbet eden Başkan Bölükbaşı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe daha sonra Bursaspor TV’de canlı yayına konuk oldular.
Altepe, Kartepe’yi bildiklerini sporcuların kamp yapmaları için çok uygun bir ortama sahip olduğunu dile getirerek, '1600 metre yükseklikte güzel bir mevki. Hava güzel, kamp için gerçekten güzel bir bölge. Hem Bursa’ya yakın. Şehir merkezi ile 10-15 derece sıcaklık farkı var. Enerji, kondisyon depolanacak bir yer. İnşallah bu ortamda hazırlanan sporcularımız lige de iyi bir başlangıç yaparlar. Önümüzde Chikhura Sachkhere maçı. İnşallah iyi bir sonuç alacağız. Yeni bir sezon heyecan ve yeni bir umut. İnşallah güzel bir başlangıç olur. Taraftarıyla da buluşacak Bursaspor" dedi.
"ULUDAĞ’DA PROJELERİMİZ BİTMEK ÜZERE"
Bursa’da bulunan Uludağ’ın Kartepe gibi bir spor kamp merkezi olabilmesi için futbol sahalarının oluşturulacağını ve bu sahaların işletmesini Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı belirten Altepe, "Şuanda burası Uludağ ile hava olarak aynı. Uludağ’da 1600 rakımlı Sarı Alan, Kirazlıyayla gibi yerlerimiz var. 1700 rakımlı Çobankaya ve 1800 rakımlı oteller bölgelerimiz var. Biz oteller bölgesinde projeler hazırlıyoruz. Bu projeler bittiğinde sahalarımızı yapacağız. Eskiden 1970’li yıllarda birçok kulüp Uludağ’a geliyor ve kamp yapıyorlardı. Ama sahamız olmadığı için genelde kros çalışmaları yapılıyordu. Topla idman yapılamıyordu. Hala bu sıkıntı devam ediyor. Artık Uludağ’da Büyükşehir giriyor. Zaten teleferikte otellere ulaşacak. Yavaş yavaş bu bölgelere giriyoruz. Epey uğraşmalar sonucunda bu noktalara elimiz değecek. Uludağ’da 35 tane tesis var. Yenileri ile birlikte 40’a kadar ulaşacak. Ama 4 tane futbol sahası yok. İlerleyen günlerde Sarıalan, Çobankaya, Kirazlıyayla da sahalar yapılabilir. Uludağ şuanda dünyanın en güzel dağı. Tam kamp yapılacak bir yer. Yürüyecek çok alan var. Değişik manzaraları var. Çok geniş alan. Krater göllerinden tutun yaylalarına kadar gezilecek yerler var. 20 günde havadan dolayı kan yenileniyor. Sağlık açısından çok büyük bir güç oluşuyor. Her türlü hastalığa karşı vücut direnç kazanıyor. Hızlı bir şekilde sahaları yapacağız. Sahaları biz işleteceğiz. Otellere kullandıracağız. En güzel sahaları en güzel hizmeti vermek istiyoruz. Sahaların sayısı her geçen gün artabilir. 3-4 tane ile başlayalım. Futbol takımları normal çim saha istiyor. İnceliyoruz. Başta Bursaspor’un kamp yapması ardından diğer takımların kamp yapmasını düşünüyorsak normal çim saha yapılacak. Uludağ önemli bir kamp merkezi olmuş olacak” diye konuştu.
"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSA BURSASPOR ÇOK POPÜLER BİR TAKIM OLUR"
Sezonu değerlendiren Altepe, "Bu sezon inşallah iyi bir sezon olacak. Yeni başkanımızda bu iş için bir şans. Ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyorlar. Önemli olan Bursaspor camiasının bu işe destek vermesi. Şuanda yeni yönetim var. Mevcut içinden çıkılması gereken acil sıkıntıları var. Bunları da acil çözdükten sonra adım adım Bursaspor çok daha iyi yere gelecektir. Bizler gereken desteğe varız. Tüm ilçe belediyelerimiz, kurumlarımız ile birlikte çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu yıl sonuna doğru stadyumu bitirmeyi hedefleniyor. Geçmişte Özlüce Tesisleri yapıldı. Vakıfköy Tesisleri yenilendi. Bursaspor arttık belli bir güce kavuşmuş oluyor. Bundan sonra bunu daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Hedefe ulaşmak için yüzlerce trilyonluk stadyum yapılıyor. Neden yapılıyor? Bursaspor’un başarısı için yapılıyor. Avrupa takımı olabilmek için yapılıyor. Bu süreklilik ile olur. İnşallah Recep başkanla bir istikrar yakalanmış oluyor. Mevcut ödemeleri yapmaya çalışacak. Bizler de nasıl destek oluruz ona bakacağız. 2-3 aylık süreç atlatılırsa daha rahat olacağız. Önümüzdeki dönemde rakipler düşünsün. Bizler bu yatırımları yaptıktan sonra Avrupa’da korkulan bir takım yaratmak boynumuzun borcu. Üç gün önce hak ediş geldi. 2 trilyonluk parayı hemen yatırdık. Stadyumun çatısı yükseldi. Montajları yapılacak. Bursa çok büyük camia. Herkes üzerine düşeni yapsa çok küçük bir miktar hareket etse Bursaspor Türkiye’nin en popüler takımı olur. Nüfusu her geçen yıl 50 bin artan bir şehir. Organize sanayi bölgeleri olan bir şehir. Ekonomimiz büyüyor ve gücümüz artıyor. Herkesin pozitif yaklaşmasını istiyoruz. Hiçbir şey yapamıyorsak sevdiğimizi destek olacağımızı belirtelim. Stadyumlarda kötü tezahürat yapıp, yönetime hakaret yapacaklar maça gelmesin. Moral destek vermek istiyorlarsa gelsinler. Yine de şanslıyız geçen sezon yaşananlara rağmen bugün Avrupa’dayız. Bu sezon insanlar sadece pozitif yaklaşsa maddi olarak para vermese bile güzel sözlerle destek verse, demek ki çok daha iyi yerlere gelebilirdik. Şampiyonlukta böyle oldu. Biz o dönemde 7-8. sıradaydık ama ne oldu şampiyon olduk. İnanmıştık ve oldu. Birlik ve beraberliği güzel bir şekilde ortaya kaldı. Şampiyon da olsa küme de düşse Bursaspor bizim takımımız. Küme düştükten sonra verilen destekle yeniden lige çıkıldı ve şampiyon olduk. Önemli olan moral motivasyon verebilmek. 2015'de de şampiyon biz oluruz" açıklamasını yaptı.
"BURSA KENTİ BİR MARKA"
Herkes iyi şeyler söylerse Bursaspor'un iyi yere geleceğini vurgulayan Altepe, "Bursaspor parlar ve herkes reklam verir. Haliyle spor deyince insanlar şuna alışmış Bursaspor, Bursa’nın markası. Bugün Fenerbahçe , Galatasaray dendiği zaman dünyadaki insanların çoğu bu takımların hangi kentin takımı olduğunu bilmiyorlar. Trabzonspor gibi Bursa da biliniyor. Biz aynı zamanda şehrin markasını yapıyoruz. Ürettiğiniz ne ürün olursa olsun Bursa markası olmuş oluyor. Herkese görev düşüyor. Herkes markasının önüne Bursa yazıyor. Şampiyon olmadan önce Bursa diyorduk. Neresi diye soruyorlardı. Şimdi Bursa değince Bursaspor diyorlar. Avrupa liglerinde biraz oynarsak ve başarı elde edersek bir dünya takımı dünya şehri olacağız. Dünya Avrupa ligi maçları izleniyor" diye konuştu.
"STADYUMU YIL SONUNA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Futbolun önemli bir sektör olduğuna değinen Altepe, şöyle devam etti:
"İyi bir tanıtım yapmak lazım. Bursa’nın gücü yeter. Ufak bir gayretle olur. Bu zaten oluştu. 5 şampiyondan birisi Bursa. Her şeyin en iyisini en güzelini yapmak istiyoruz. Bu stadyum Avrupa’da pek yok. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nun çatısı çok hoşumuza gitti. Şaşırdık. Bu çatı nasıl ayakta duruyor demiştik. Şimdi bizimki daha estetik oldu. Biz kaça mal olursa olsun bu çatıyı yapalım dedik. Berlin’den daha güzel oldu. Bizim stadyumun çatısında kolonda yok. Tamamen uçan çatı. Berlin’deki çatı 13 yıldır bir zarar görmemiş. Daha gelişmiş bir teknoloji ile çalışıyoruz. Bursa tarihinde yapılan en büyük bir yapı. Anıtsal. Prestij. Demir yığını bir çatımız yok. Dünyada parmakla sayılacak böyle stadyum var. Önemli bir prestij. Bunlar dünyada belli bir yere gelmek için. Yeter ki herkes koyabildiği kadar katkı koysun. Kötü söz söyleyecekse uzaklaşsın gelmesin. Başka bir şey beklemiyoruz. Bursaspor bunları yaptığımız takdirde Avrupa’da ve dünyada iyi yerlere gelecek. Bir kentin kendisine yapabileceği en kolay reklam futbol. Dünyanın ortak dili futbol. Tüm planlarımız 2014 yılı sonunda yeni stadyumu bitirmeyi hedefliyoruz. Müteahhit firmalarda zaman zaman sıkıntılar oluştu. İnce işlerde hala itiraz var. Yeni kararlar geliyor. Bir yandan inşaat yapılıyor. Türkiye’de kullanılmamış sistem kullanıyor. Uygulamada zorluk var. Hassasiyet var. En ufak ayarsızlıkta inşaat tutmuyor. Daha önceki inşaatlarda yaptıkları işleri sökmüşler. Şimdi çatıda giydirmeler ve kaplamalar başladı. Konan kameralardan taraftarla izliyorlar. Stadyumu ayrı bir yere yapmamız daha rahat çalışmamızı sağladı. Yıkıp yapsaydık Avrupa maçları için sıkıntı olacaktı. Yollardan dolayı sıkıntı olacaktı. Estetiklik olmayacaktı. Stadyum ile yol arasında en az 30 metre mesafe olması lazım. UEFA standartları var. Daha önceki yapılan stadyumlarda sıkıntılar var. Stadyumun 45 bin kişilik olması da avantaj. 80-90 bin kişilik stadyumlar kuyu gibi oluyor. İnsanlar tribünde adeta korkuyorlar. Bu stadyumda her açıdan aynı kalitede maçı izleyebiliyorsunuz. Seyir zevki açısından bir numara. Bizim derdimiz stadyumu biran evvel bitirebilmek. Bu stadyum Bursa ve Bursaspor için yapılıyor. Amaç Bursaspor’a kazanç sağlayabilmek. Bursaspor güçlü olsun ki geliri de olsun. Diğer takımlara göre avantajlı olsun ve başarıyı yakalasın. Yönetimin ahenkli olması ve güzel çalışmalar yapması da önemli. Recep Başkanımız Şampiyon yönetimde vardı. Buradaki eksiklikleri hataları gördü yaşadı. Bundan sonra inşallah bu sezon iyi olacağını düşünüyorum. Basından, iş dünyasına, taraftarına kadar her türlü ilişkinin iyi gideceğine inanıyoruz."
"DENGEYİ KORUMAK LAZIM"
Geçen sezon ile ilgili konuşan Altepe, şu açıklamayı yaptı:
"Burada acele işler yapılmak zorunda kalındı. Sezonu açmak üzereyken transferler oldu. Daha rahat bir ortam lazım. Sonuçta Bursaspor’un bir kadrosu var. Altyapıdan gelen sporcuları var. Rastgele eleman almamak lazım. Aceleci olmamak lazım. Üç transferde iyi. Hepsi değerli sporcular. Çok iyi konuma gelebilecek. En azından bilinen sporcular. Bangura’yı kimse tanımıyordu. Neden bu kadar çok para verildi? Bilinen oyuncuların ne sonuçlar vereceği belli. 10 tane oyuncu almaya gerek yok. Alınan sporcu takıma bir şeyler katsın. Havasını bozmayacak sporcular olsun. Karakteri düzgün sporcular almak gerekiyor. Dengeyi bozmayacak isimler almak gerekiyor. Bu dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Hedefler doğrultusunda adım adım ilerlemek gerekiyor. Önce Türkiye’de şampiyonluğa oynayan ardından Avrupa’da dereceler alan bir Bursaspor oluşturmak lazım. Yavaş yavaş ben bu sistemin iyi işleyeceğine inanıyorum. Bu sezon da iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum."
BÖLÜKBAŞI: “HER ŞEYİN GÜZEL OLMASINI İSTİYORUZ”
Bölükbaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kampı ziyaret etmesinden büyük onur duyduklarını dile getirerek, "İnşallah sezona iyi bir başlangıç olacak. Az önce aramızda yaptığımız sohbette 2007 yılında göreve geldiğimizde de ilk kampı burada yapmıştık. Bu dönemde yaptığımız çalışmalar çok iyi geldi ki o sezon sonra sonra şampiyon olduk. Bize uğurlu geliyor. Ben başkanımız sayın Recep Altepe’ye çok teşekkür ediyorum. Bizi kırmadı. Kampımıza geldi. Kendisinin Bursasporluluğu tartışılmaz. Kendisi beni aradı 'Gidiyor muyuz?' dedi. İnşallah burada futbolcularımızın yapacağı antrenmanlar gerekli çalışmalar 9 günlük kampın sonunda Çarşamba dönülüp Perşembe günü maçımızı oynayacağız. Çocuklarımızda istek arzu var. İnşallah onların bu çalışmaları neticesinde başarı gelir. Tabii bununla bitmiyor. Ağustos’ta lig maçları başlayacak. Çalışmalar devam edecek. Ben hocamıza, futbolcularımıza çok güveniyorum. Farklı bir sezon olmasını ümit ediyorum. Taraftarlarımız da çok önemli. Onları hep yanımızda olmalarını istedik. Geçen dönem bir takım sıkıtılar yaşandı. İnşallah bundan sonra bunları yaşamayız. Kimse bu cezaları istemiyor. Bursaspor’un kaybı söz konusu. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız yanımızdalar. İnşallah bu sinerji Bursa şehrine ve camiamıza çok büyük etki edecek. Her şeyin güzel olmasını herkes istiyor” dedi.
Transfer çalışmalarının sorulması üzerine Recep Bölükbaşı, "Önümüzde Avrupa maçı var. Bunu bir görelim. Çocuklarımızın alacakları var. Liglerin başlamasına zaman var. Acele etmeyelim. Geçtiğimiz sezon ikinci yarıda transfer yapılmıştı. Şuanda altyapıdan oyuncularımız var. Şampiyon kadrodan sporcularımız var. Bursa için en güzelini yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0