banner101

Adanalı kadın teknik direktör, Terim'in izinde

Türkiye genelinde 5 ilde 50 futbol takımından 750 futbolcunun ve 50 teknik direktörün katıldığı Business Cup Halı Saha Turnuvası’nda tek kadın teknik direktör olan Acıbadem Adana Hastanesi'nin hocası Şendağ Durmaz, hemşehrisi Fatih Terim’i örnek alıyor

Adanalı kadın teknik direktör, Terim'in izinde
 Şendağ'ın en büyük hayali ise Zlatan İbrahimovic'i çalıştırmak.

Adana, İzmir, İstanbul, Ankara ve Konya'da 50 takım, 750 futbolcu, 50 teknik direktörün katıldığı Business Cup Halı Saha Turnuvası’nda bir ilk yaşanıyor. Turnuvanın Adana ayağında müsabakalara katılan Acıbadem Adana Hastanesi Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü hastanede direktör asistanlığı görevini yapan Şendağ Durmaz gerçekleştiriyor. Haftanın 6 günü hastanede sabah 09.00-18.00 arasında çalışan Durmaz, takımını başarıya götürmek için akşamları haftada 4 kez antrenman yaptırıyor.

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile dikkat çeken Durmaz, futbol turnuvası yapılacağını duyduğunda gönüllü olarak teknik direktörlük görevini üstlendi. 15 kişiden oluşan takımda tek kadın olan Durmaz'ın takımı çıktığı 4 maçta 4 galibiyet alarak gruptan lider olarak çeyrek finale yükseldi.

"FUTBOLCU OLMAMA ŞARTLAR EL VERMEDİ"
Şendağ Durmaz, yaptığının zor bir şey olduğun ancak içine girdikten sonra zoru da başardığını ifade ederek, "Küçük yaşta ev ortamında babamla mecburen futbol seyrediyordum, daha sonra evlendikten sonra eşimle bu süreç devam etti. Bu işin ciddi boyutta keyifli olduğunu gördüm ve açıkçası futbolcu olmayı hayal etmiştim ama benim dönemimde böyle bir imkan yoktu. Kesinlikle bayanların futbol oynayabilmesi mümkün değildi. Daha sonra bu işi yapabileceğime inandım ve teknik direktörlük kararı aldım. Şu anda bir erkek takımını çalıştırıyorum. Yaklaşık 4 maçtır kazanıyoruz. Açıkçası zorluk yaşamıyorum. Çünkü erkekler bayan teknik direktör olduğum için daha çok saygı duyuyorlar. Her söyleneni daha hızlı ve çabuk yapıyorlar. Her şey daha düzenli, çünkü bayanların belli bir prensipleri var her şey düzenli bir şekilde ilerliyor" dedi.

"BAKIŞLAR GALİBİYETTEN SONRA DEĞİŞİYOR"
Durmaz, ilk önce çok yadırgandığını ancak takımının galip geldikçe bunun ortadan kalktığını anlatarak, "Beni erkeklerin arasında onlara taktik verirken görenler ilk başta, 'Siz de mi oynayacaksınız' diyorlar. Formalı gördüklerinde kesinlikle teknik direktör olduğumu söylediğimde kabullenemiyorlar. 'Emin misiniz' sorusunu çok duydum. Ama maçlarımızı izledikten sonra tebrik mesajlarım çok fazla" diye konuştu.

"EN FAZLA FATİM TERİM'İ ÖRNEK ALIYORUM"
Durmaz teknik direktör olarak en fazla örnek aldığı kişinin Fatih Terim olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Teknik direktör olarak Adanalı Fatih Terim her zaman örnek aldığım biri. Hem hırsından hem de Adana'dan biri olmasından dolayı onu takip ediyorum. Neden Adana'dan bir de kadın teknik direktör çıkmasın. Milli takımda Fatih Terim ile bir gün geçirmeyi çok isterim. Şu an bunun mücadelesini veriyorum. Başaracağıma inanıyorum. Teknik direktör belgesi almak istiyorum bunun içinde adımlarımı atıyorum."

"HAYALİM İBRAHİMOVİC'İ ÇALIŞTIRABİLMEK"
Şendağ Durmaz dünya çapında en çok beğendiği 3 golcüden birinin Zlatan İbrahimovic olduğunu belirterek, "Dünya çapında İbrahimovic'i çok beğeniyorum. Benim hayalimdeki en iyi 3 golcüden biri. Keşke onu çalıştırabilsem, bu benim hayalim" dedi.
Durmaz bir kadın olarak kadınlarında her işi başarabileceğini ispatladığını düşündüğünü, bu işten de başarıyla çıkacağına inandığını kaydetti.

FUTBOLCUSU; DOKTOR, MÜDÜR, TEMİZLİK GÖREVLİSİ
Acıbadem Adana Hastanesi Futbol Takımı'nın 15 futbolcusu ise hastanede çalışan doktor, temizlik görevlisi, müdürler ve diğer çalışanlardan oluştuğunun altını çizen Durmaz şöyle devam etti:
"Akşama kadar hastanede mesai yapan görevliler akşamda halı sahada antrenman mesaisi yapıyor. Futbolcular hastanedeki disiplinli çalışmayı futbola da yansıtarak başarılı bir şekilde turnuvada yer alıyor. Herkes kendinden çok büyük fedakarlık gösteriyor. Hepimiz bir araya geldiğimizde iş disiplinimizi sahaya yansıtıyoruz. Sloganımızı gerçekleştirdik. Sahada ve sağlıkta Acıbadem."

"ŞENDAĞ DURMAZ, BAŞARILARIMIZA BAŞARI KATIYOR"
Takımın kaptanı Ozan Güleç ise kadınların erkeklerin hayatındaki yerinin tartışılmaz olduğunu belirterek, "Kadınların hayatımızdaki yeri tartışılmaz, her yerdeki düzeni sahaya da yansıtıyorlar. Şendağ hoca ile çalışmaktan çok mutluyuz. Başarılarımıza başarı katıyor. Tüm takım olarak arkasındayız. Anlayışlı olduktan sonra bir sıkıntımız yok. Şendağ hocamız ne derse biz onu yapıyoruz" dedi.

Acıbadem Adana Hastanesi Futbol Takımı çeyrek finaldeki rakibini de yenip şampiyon olarak Antalya'da yapılacak olan turnuvanın Türkiye birincisi olmak daha sonrada Türkiye'ye yurt dışında temsil etmek istiyor. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0