banner102

Davutoğlu'ndan Bahçeli’ye yeminli cevap!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel yapının durdurduğu MİT TIR’larıyla ilgili açıklamalar yapan MHP lideri Bahçeli’ye, “Allah şahit, tüm kayıtlar şahit, yemin ederek söylüyorum; o TIR’lar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu, engellediler” diye cevap verdi.

Davutoğlu'ndan Bahçeli’ye yeminli cevap!
 Başbakan Davutoğlu, Müftülük Meydanı’ndaki mitingde, 7 Haziran seçimleri öncesinde son Cuma namazını Ulucamii’de Rıdvan Hoca’nın huzurunda kıldığını belirterek, “En büyük gururum, Kahramanmaraş’ın bizimle gurur duymasıdır, Maraşlı olmaktır” dedi.

Miting alanına partilileri tarafından asılan “Dün Rıdvan Hoca, Bugün Davutoğlu Ahmet Hoca” pankartına teşekkür eden Davutoğlu, “Siz ruh okuyorsunuz, gönül okuyorsunuz. Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

12 yıllık birikim üzerine ikinci yarının başladığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, Kahramanmaraş’ta Göksun yolunun süratle tamamlanacağını, 7 tünel yaptıklarını, hızlı tren getireceklerini ve havalimanını geliştireceklerini anlattı. 500 yataklı sağlık kompleksi ve Elbistan’a 300 yataklı hastane kuracaklarını belirten Davutoğlu, Türkoğlu’nda ise ülkenin en önemli lojistik merkezini kuracaklarını ifade etti.

AK Parti Hükümeti olarak 3 büyük Kuva-yi Milliye hareketinin üçüncüsü olduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, “Biri İzmir’in işgali ile başlayan ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşuyla zirveye çıkan İstiklal Kuva-yi Milliyesi. İkincisi, demokrasi hareketi, Menderes’le birlikte başlayan demokrasi Kuva-yi Milliyesi. Üçüncüsü de AK Parti ile birlikte başlayan İzzet, Kudret, Şefkat Kuva-yi Milliyesi” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyası boyunca 76 il ziyaret ettiğini ve 77. Kent olarak Kahramanmaraş’a geldiğini anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Buraya gelip milliyetçilik nutukları atanlara söylenecek bir çift sözümüz var. Devlet Bahçeli 80 vilayetin selamını getirebildi mi Kahramanmaraş’a? Kılıçdaroğlu Türkiye’nin her yerine gitti de Kahramanmaraş’a geldi mi? Her yere geldi mi? Demirtaş’ı zaten silin, onun gideceği yerler belli, her yere gidemez” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Doğu’da Yörük Ahmet, batıda Mela Ahmet” diyerek kendisini eleştirdiğini söyleyen Davutoğlu, “Eksik söylemiş. Doğru, benim atam ceddim Horosan erenidir, biz Yörük Türkmen çocuklarının boylarıyız. Kimseden, aslımızdan şüphemiz yok ama biz aynı zamanda Erzurum’a gittiğimizde ‘Dadaş Ahmet’, Sivas’ta ‘Yiğido Ahmet’, ‘Elazığ’da Gakkuş Ahmetiz. Maraş da bana Ede Ahmet der misiniz? Her yerde biz, milletle anılırız” dedi.

“Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam’ın adını anmak için önce sicilin temiz olacak” diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yüklenen Başbakan Davutoğlu, “28 Şubat’ta Fransızlarınkine benzer bir zulüm başörtülülere yapıldığında Bahçeli 28 Şubat rejiminin başbakan yardımcısıydı. Bir muhterem hanımefendi 1999 seçimlerinde aday oldu, Nesrin hanım. Ona dedi ki ‘başını aç da meclise öyle gel.’ 28 Şubat’a paralel çalıştılar, şimdi de paralelle işbirliği yapıyorlar. Kamuda ve hatta TBMM’de başörtüsü yasağını kaldıran kim?” diye konuştu.

“MHP’YE VERDİĞİNİZ OY CHP’YE YA DA HDP’YE VERİLMİŞ OLACAK”

HDP, CHP ve MHP’ye “AK Parti ile tek başınıza uğraşamazsınız, hepiniz birleşin AK Parti’yi iktidardan edin” diye söylendiğini savunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu 3 partinin hiçbir şekilde birbirine laf söylemeyip hep beraber AK Parti’ye yüklendiklerini söyledi. “Kudüs Yahudiler’in kutsal mekanıdır” diyen HDP’ye MHP’den hiçbir tepki gelmemesini de eleştiren Davutoğlu, “Bu nasıl milliyetçilik, bu nasıl muhafazakarlık” diye konuştu. Davutoğlu, HDP Sözcüsü’nün ‘MHP ile koalisyon kurabiliriz’ söylemine tepki göstererek “Düşünebiliyor musunuz MHP ile HDP koalisyon kuracak. O zaman MHP’ye verdiğiniz oy CHP’ye ya da HDP’ye verilmiş demek” dedi.

“CHP’NİN PARALELİ DHKP-C, HDP’NİN PARALELİ PKK”

Fethullah Gülen liderliğindeki paralel yapıya da yüklenen Başbakan Davutoğlu, CHP’nin paralelinin DHKP-C, HDP’nin paralelinin de PKK olduğunu belirterek, “Demirtaş burada 23 nisan çocukları gibi demokrasi oyunları oynuyor, esas görüşler Kandil’de Cemil Bayık tarafından açıklanıyor. HDP’ye verdiğiniz oylar özgürlüğe, demokrasiye değil teröre verilmiş olacak. Ama MHP’den bunlara karşı bir ses duydunuz mu? Çünkü hepsi aynı kaptan içiyorlar. DHKP-C yiğit savcımızı şehit etti; Mehmet Selim Kiraz. Ama cenaze namazında bunların hiçbiri yoktu, ne Kılıçdaroğlu, ne Bahçeli ne Demirtaş vardı. Teröre karşı cenaze namazına bile gelemeyenlerden terörle mücadele çıkar mı?” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ MAHKUM ETMEK, DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT TIR’larına ilişkin ise “Allah şahit, tüm kayıtlar şahit, yemin ederek söylüyorum o TIR’lar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu, engellediler” diye konuştu. Gerçek anlamda küresel bir güç olacaklarını kaydeden Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Çıkmış cumhuriyetimizi, devletimizi zan altında bırakmaya çalışıyorlar, neden? Çünkü Türkiye’yi mahkum etmek istiyorlar, diz çöktürmek istiyorlar. Türkiye diz çökerse Suriye’deki, Filistin’deki, Somali’deki mazlumları koruyacak, Bosna’ya, Semerkan’da eli uzanacak bir güçlü devlet diz çöksün istiyorlar. Diz çöker miyiz? Kılıçdaroğlu mültecileri ülkeden göndereceğini söylüyor Bahçeli’den ses çıkmıyor. Türkmenleri Esed’e gönderecek olan CHP’ye ses çıkarmıyor. MHP sözcüsü dedi ki, iktidara gelirsek ‘Esed’le konuşup sorunu çözeceğiz.’ Bunu diyen kim olursa olsun oradaki 300 bin kardeşimizin ahirette eli yakasında olacaktır. Türkmenlerin, Kürtlerin Arapların eli yakasında olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0