Askeri Havalimanına Bombalı Saldırı!

Sureyi'nin Halep şehrinde şiddetli çatışmalar devam ederken muhalifler, kent merkezi yakınlarında bulunan askeri havalimanına intihar saldırısı düzenlendi. İntihar bombacısının 3 ton bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırı, amatör kameralara yansıdı.

Askeri Havalimanına Bombalı Saldırı!
banner98
 Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, bir intihar eylemcisinin, 3 ton bomba yüklü aracı Menagh askeri havalimanı

girişinde patlattığı belirtildi. Muhalif savaşçılar tarafından kaydedilen çeşitli videolarda, patlamanın tesiriyle gökyüzünde büyük bir ateş topunun oluştuğu görülüyor.

Hükümet kaynakları ise, daha önce de muhaliflerce ele geçirilmeye çalışılan ve stratejik önemi bulunan üsse yönelik saldırıların püskürtüldüğünü ifade etti.

Esad yanlısı birlikler havalimanını, muhaliflere karşı hava saldırılarda kullanıyor. Muhalifler daha önce de benzeri bombalı saldırılarla üssü ele geçirme girişiminde bulunmuşlardı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Beşşar Esed dün akşam işadamları, sanatçılar ve toplumun çeşitli kesimlerinden önde gelen isimlerle iftar yaptı. Esad, iftarın ardından yaptığı konuşmada, savaşın "aylar içinde sona ereceğini" belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0