banner101

Türk toplumu işitme cihazını kâbus olarak görüyor

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Basut, toplumun işitme cihazları hakkında eğitilmesi gerektiğini söyledi. İşitme cihazının, gözlükten bir farkı olmadığına işaret eden Basut: “Gözlük takan utanmıyor ancak işitme cihazı takan biri kötü bir şey yapmış gibi çekiniyor. İşitme cihazı gayet faydalı ve kullanılabilir bir alettir” dedi.

Türk toplumu işitme cihazını kâbus olarak görüyor
 Uludağ Üniversitesi Toplumsal Sosyal Projeler Atölyesi (TOSPA) ve İşitme Engelliler Derneği (İŞİTENDER) işbirliğinde ‘Dieteps Eğitim Programı’ düzenlendi. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa UÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Basut, İŞİTENDER Başkanı Gökçe Çayır ve Odyolog Betül Erataç Kağıtçıbaşı konuşmacı olarak katıldı.

KBB Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Basut konuşmasında, kaybolduğunda yerine getirilebilen tek duyunun işitme duyusu olduğunu vurguladı. Gelişen teknoloji sayesinde duyma yetisinin büyük oranda yeniden kazandırılabildiğinin altını çizen Prof. Dr. Oğuz Basut, “İşitme duyusunu tamamen kaybetmiş bitire cochlearimplant ile yeniden işitme hissi kazandırılabiliyor. İşitme cihazları, görmek için kullanılan gözlükten çok daha faydalı bir alettir. Türk toplumu olarak çoğunlukla işitme cihazlarını bir kâbus olarak görüyoruz. Aman kimse beni böyle görmesin istiyoruz. Biri gözlük takarken kimsenin kendisine kötü gözle bakıldığını düşünmüyor. Ancak işitme cihazı takanlarda maalesef böyle bir algı oluşuyor. Özellikle toplum olarak işitme cihazlarının da gözlükten bir farkı olmadığını anlatmamız lazım. Bu cihazı takanlar da böyle bir yanılgıya düşmesinler. İşitme cihazları gayet kullanılabilir ve faydalı bir cihazdır” diye konuştu.

Çocuklarında işitme problemi bulunan ailelere de seslenen Basut, çocuklarda zaman kaybetmeden uzman bir doktora başvurulması gerektiğini aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0