SAĞLIKLI BESLENİN KALBİNİZİ KORUYUN!

Dünyada kalp ve damar hastalıklarının bir numaralı ölüm sebebi olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Demir, kalp sağlığını korumak için sağlık beslenme ve fiziksel aktiviteye dikkat çekti.

SAĞLIKLI BESLENİN KALBİNİZİ KORUYUN!
banner98
 “Kalp Sağlığı Haftası” kapsamında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Demir, kalp-damar hastalıklarının, kalp damarlarının kısmen daralması ya da tıkanması sonucu oluştuğunu vurguladı. Kalp ve damar sağlığının, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgili olduğunun bilgisini veren Doç. Dr. Demir, sağlıksız beslenme, şişmanlık, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı, stres, kan basıncı yüksekliği gibi faktörlerin kalp ve damar sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Kalp ve damar sağlığının bozulmasının ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölümlere neden olabileceğini dile getiren Doç. Dr. Demir, “Kalp, tüm vücuda kan pompalayan en önemli organımızdır. Kalbi besleyen atardamarlarda; yağ, kolesterol, kalsiyum ve kandaki diğer maddelerle oluşan plaklar, kan akımını azaltarak ya da tümüyle engelleyerek kalp krizine yol açar. Bu nedenle kendinizin ya da çevrenizde ki birinin kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsanız vakit kaybetmeden 112 Acil’i arayın. Çünkü kalp krizi sonrası iyileşmede tedavinin başlangıcından önce geçen süre kritik önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Aşırı Tuz Tüketmeyin

Kalp ve damar sağlığını korumak için yapılan uyarıların dikkate alınarak sağlıklı yaşam tarzının benimsemesi gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Demir, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Kalp damar hastalıkları, sağlıklı beslenme ile önlenebilen veya oluştuktan sonra tıbbi tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile iyileştirilebilen bir sağlık sorunudur. Hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını korumaya destek olur. Daha sağlıklı bir hayat için hareket edin ve sigarayı bırakın. Sağlık durumunuza göre doktor tavsiyesinde yapacağınız egzersizler kalp hastalığı ve inme riskini azaltır”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0