Sağlık için 580 kilometre pedal çevirecekler

Sağlık için 580 kilometre pedal çevirecekler

Sağlık için 580 kilometre pedal çevirecekler
banner98
 BURSA (İHA) - Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği organizasyonuyla Denizli’ye kadar 6 günde 580 kilometre yol kat edecek olan bisikletçiler, Bursa’dan pedal çevirmeye başladı. 25 bisikletçiyi uğurlayan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlık için de sporun büyük önem taşıdığını söyledi. 
Bisikletçiler 1 - 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa’dan Denizli’ye pedal çevirecek. Faaliyete Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği ile Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri de destek veriyor. Farklı yaş gruplarından oluşan 25 bisikletçi 6 günde, 580 kilometre yol yaparak 8 belediye başkanına ziyarette bulunacak. Bursa’dan start alan bisikletliler Bursa - Denizli güzergahı üzerinde bulunan Harmancık, Tavşanlı, Çavdarhisar, Gediz, Uşak, Merkezefendi, Pamukkale ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlarını ziyaret edecek. Bisikletçiler, güzergah üzerindeki şehirlerde bisiklet kullanıcılarını da kendilerine eşlik etmeleri için davet edecekler.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli yolu üzeri Eker Meydanında, Bursa - Denizli arasında pedal çevirecek olan bisikletçilerle bir araya geldi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği olarak, sağlıklı kentlerin oluşması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, “Daha sağlıklı bir yaşam için spor şart. Sürekli hareket halinde ve bir aktivite içinde olunması halinde ancak sağlıklı bir toplum olabiliriz. Bugün de ‘şimdi hareket zamanı’ sloganıyla güzel bir faaliyetin startını veriyoruz. Hareketsizlikten kaynaklanan obezite, diyabet ve metabolik rahatsızlıklara karşı güzel bir proje. Destek veren sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe 1928 yılında Atatürk’ün direktifleriyle 28 bisikletçinin başında 14 günde Ankara’dan Ardahan’a giden Yüzbaşı Daniş Karabelen’in kızı emekli TRT spikerlerinden Özcan Atamert de katıldı. Startın verilmesinin ardından bisikletçiler ilk durak olan Harmancık’a doğru pedal çevirmeye başladı.
(MŞ)
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2017, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0