SAĞLIĞIMIZA DİKKAT

DR. ADİL AYDEMİR: “MEME KANSERİ, KADINLARDA EN SIK GÖRÜLEN KANSERDİR” BURSA – Özel Hayat Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı ve Meme Kliniği Direktörü Op.Dr. Adil Aydemir, Sheraton Hotel çalışanlarına ‘Meme Kanserinin Tanı ve Teşhisi’ başlıklı bir seminer verdi

SAĞLIĞIMIZA DİKKAT
banner98
 Özel Hayat Hastanesi, Sheraton Hotel personellerine verdiği eğitim seminerlerine meme kanseri konusuyla devam etti.

Dr. Adil Aydemir’in verdiği seminerde; memede farkındalık, fizik muayene, mammografi, ultrasonografi, magnetik rezonans görüntüleme, biyopsi ve patolojik inceleme gibi konular ele alındı.

Sheraton Bursa Hotel’de gerçekleştirilen seminerde konuşan Op.Dr. Adil Aydemir, “Meme kanseri kadınlarda görülen en sık kanserdir” dedi.

Meme kanserinin kadınlarda kansere bağlı ölümlerde,  akciğer kanserinden sonra 2’inci sırada yer aldığını da dile getiren Dr. Adil Aydemir,  1990‘lardan sonra meme kanserine bağlı ölüm sıklığının azalmış olduğunu da ifade etti.

Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını da kaydeden Dr. Aydemir, en önemli noktanın erken teşhis olduğuna dikkat çekerek, “Erken teşhis edilen hastalarda 5 yıllık yaşam oranları yüzde 98’lere varmaktadır” şeklinde konuştu.

Menopoz sonrası kilo alımının kanser riskini artırdığına da işaret eden Dr. Adil Aydemir, “Erken teşhis ve gelişen tedavilerle birçok kadın meme kanserini artık rahatlıkla ve görüntü kaybına uğramadan yenebilmektedir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0