banner101

Kadın sağlığına dikkat çeken proje

Fibaemeklilik, kadın sağlığı alanında farkındalığı artırmak üzere yürüttüğü Pembe Kurdele projesi kapsamında Ekim ayı boyunca bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. “Pembe Ekim” adını taşıyan etkinlik ve kampanyalarla kadın sağlığı üzerine riskleri kapsayan özel sigorta ürünü “Pembe Kurdele Paketi” Fibaemeklilik tarafından kadınlara hediye ediliyor. Ekim ayı boyunca Marks & Spencer mağazalarından 250 TL ve üzeri iç giyim alışverişi yapan herkes, Pembe Kurdele Paketi’ne hiçbir ek ücret edemeden sahip olabilecek.

 Kadın sağlığına dikkat çeken proje

Türkiye’de kadın sağlığı alanında farkındalığı artırmak amacıyla Fibaemeklilik tarafından yürütülen Pembe Kurdele projesi, Ekim ayına özel etkinlik ve kampanyalarla konuyu bir kez daha kadınların gündemine taşıyor. Hayat kurtarmaya yardımcı olduğu gerekçesiyle uluslararası arenada ödüller kazanan ve özellikle meme kanserine yönelik bilincin Türkiye çapında yükselmesini sağlayan Pembe Kurdele projesi, bu kez “Pembe Ekim” adını taşıyan etkinlik ve kampanya serisiyle sesini duyuruyor.

“Pembe Ekim”’ boyunca Fibaemeklilik’in kadın sağlığına yönelik riskleri kapsayan özel sigorta ürünü “Pembe Kurdele Paketi”ne ücretsiz olarak sahip olmak mümkün oluyor.

Marks & Spencer mağazalarından 250 TL ve üzeri iç giyim alışverişi yapan herkese Pembe Kurdele Paketi hediye ediliyor.

Erol Öztürkoğlu: “Tek bir erken teşhise bile aracı olabildiysek ne mutlu bize”

Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Dört yıldan bu yana devam ettirdiğimiz Pembe Kurdele projemiz ile milyonlarca kişiye ulaşarak kadın sağlığı konusunda farkındalık yaratma hedefine doğru önemli adımlar atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal sorumluluk alanında ödüllü bu projemiz, aynı zamanda sektörde benzeri olmayan Pembe Kurdele Paketi'ni de kapsıyor. Bu kez, grup şirketimiz Marks & Spencer iş birliğinde yürüttüğümüz kampanya ile Pembe Kurdele Paketi hediye ederek daha fazla kadının sağlığını koruyucu şemsiyemiz altına almayı hedefledik. Türkiye’de en yaygın kanser türü olan meme kanseri, erken teşhis ile yüzde 98 oranında tedavi edilebiliyor. Pembe Kurdele ile eğer tek bir erken teşhise bile aracı olabildiysek, fark yaratabildiysek ne mutlu bize. Paketimiz, herhangi bir kadın kanseri türüne yakalandığınızda bunu belgelemenizden 30 gün sonra, hastane faturası gibi ek bir belge gerekmeden teminat tutarının nakit olarak ödenmesini sağlıyor. Böylece kişi, bu tutarı ister tedavi masraflarında, isterse farklı ihtiyaçları için kullanabiliyor. Kanser gibi bir hastalığın, ailevi sorumlulukları da üzerinde taşıyan kadınlarımız açısından ne tür zorluklar ve hastalık dışı ek masraflar yaratabileceğini biliyor ve bu noktada onları desteklemeyi çok önemsiyoruz. Üstelik de AÇEV’e bağış yapıyor ve bilinçlendirme kampanyamızı bu yöntemle daha da güçlendiriyoruz.”

Bir “pembe kalem” ile hayata destek

Fibaemeklilik, “Pembe Ekim”de aynı zamanda Marks & Spencer iş birliğiyle, AÇEV’in yürüttüğü “Genç Kadınlar ile Hayat Dolu Buluşmalar” projesine de destek oluyor.

Ekim ayı boyunca Marks & Spencer mağazalarında satılan “pembe kalemler”den elde edilecek gelirin tamamı ve Fibaemeklilik tarafından yapılacak bağış AÇEV’in “Genç Kadınlar ile Hayat Dolu Buluşmalar” projesine aktarılacak.

Projenin amacı; aktif bir birey olarak eğitimine devam etmek, sağlıklı olmak, çocuklarının gelişimini desteklemek, etkili okuyup yazmak ve hayatı yakalamak isteyen genç kadınlara destek olmak.

KUTU

Pembe Kurdele nedir?

Pembe Kurdele, konuyu yalnızca kanser haftası, kadınlar günü gibi özel günlerin yanı sıra, tüm yıl boyunca ele alması ile benzer projelerden farklılaşıyor.

Pembe Kurdele Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Türkiye Meme Vakfı’nın (MEVA) yürüttüğü "Farkındayım Korkmuyorum Arkadaşıma Anlatıyorum " Akran Eğitimiprojesi desteklenerek doğrudan eğitim modeliyle 10,072 genç kıza ve 30 binin üzerinde bir ekosisteme ulaşılmıştır.


Pembe Kurdele Paketi’nden elde edilen gelirin belli bir kısmı ile AÇEV’in yürüttüğü“Kadınların Eğitimi, Ailelerin Sağlığı ve Mutluluğu” kampanyasına bağış olarak aktarılmıştır.

Her ayın son perşembe gününü özmuayene günü ilan edilerek kampanyanın videosu ile tüm kadınlar her ay bir kez düzenli olarak özmuayene yapmaya davet edilmektedir. Kampanya kapsamında, “Pembe Kurdele”nin Facebook, Instagram ve Youtube hesaplarında meme sağlığı farkındalığı konusunda paylaşımlara yer veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0