EBELER GÜNÜNDE ANLAMLI KUTLAMA

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN: EBELER SAĞLIK SİSTEMİMİZİN VAZGEÇİLMEZ TEMEL TAŞLARINDAN BİRİDİR

EBELER GÜNÜNDE ANLAMLI KUTLAMA
banner98
  BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN: EBELER SAĞLIK SİSTEMİMİZİN VAZGEÇİLMEZ TEMEL TAŞLARINDAN BİRİDİR

 

BURSA- Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Dünya Ebeleri Günü’ kapsamında program düzenlendi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt ile Bursa’da görev yapan çok sayıda ebe katıldı. Programda meslekteki 25. yılını dolduran ebelere sertifika takdim edildi.

Ebeliğin son derece kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bu mesleği icra eden sizler, bazen doğum hanelerde sabahlara kadar uykusuz yorgun bir şekilde bir bebeğin dünyaya gelişine şahitlik yaparken bazen de bir aile hekiminin yanında annenin gebelik sürecini izliyorsunuz. Bir annenin doğum sancısı çektiği süreçte de bebeğini ilk kez kucağına aldığı o mutlu anda da sizler yanındasınız. Büyük bir özveri isteyen bu kutsal görevi yerine getiren sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ebelerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin anne bebek ölümleriyle ölçüldüğünü belirten Dr. Akan, “Bu oran ne kadar düşükse gelişmişlik de o kadar yüksektir. İşte bu noktada gece gündüz büyük bir fedakârlıkla çalışan ebelerimize büyük görevler düşmektedir. Ebeler sağlık sistemimizin vazgeçilmez temel taşlarından biridir” şeklinde konuştu.

25 Yıllık Ebelere Sertifika

Program daha sonra ebelik mesleğinin Türkiye ve Bursa’daki durumu ile güncel konuların anlatıldığı sunumla devam etti. Sunumların ardından Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, meslekte 25. yılını dolduran ebelere sertifika takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0