banner101

Diyaliz hastası böbrek nakliyle sağlığına kavuştu

Çanakkale'de, hipertansiyona bağlı böbrek hasarı nedeniyle 2 yıldır diyalize giren 57 yaşındaki Ayten Kolancı, organ nakliyle sağlığına kavuştu.

Diyaliz hastası böbrek nakliyle sağlığına kavuştu
 Çan ilçesinde yaşayan ev hanımı Ayten Kolancı'ya (57), 4 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Son 2 yıldır diyalize bağımlı yaşayan Kolancı, geçen yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Hastanesine başvurdu. 

Kolancı, Yalova Devlet Hastanesinde beyin kanaması nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen Arzu Taşçı'nın böbreğiyle yaşama tutundu. 

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır böbrek yetmezliğiyle savaşan Ayten Kolancı'nın 2 yıldır diyalize girdiğini anımsattı.

Alan, böbrek yetmezliği nedeninin, hipertansiyona bağlı böbrek hasarı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hipertansiyon eğer kontrol altına alınmazsa, göz, kalp ve böbreklerde hasara sebebiyet verir. Ayten Hanım bir yıl önce Organ Nakil Merkezimize kayıt oldu. Yalova'da, 27 yaşındaki bir hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Bu hastanın yakınları acılı olmasına rağmen büyük bir özveride bulunarak organlarını bağışladı. Merkez olarak sıra bizde olduğu için Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan listede 5 hasta içinde doku ve kan grubu uyumu olan Ayten Hanım'a nakil yapıldı. Ameliyat 3 saat sürdü."

Organ Nakil Merkezi ekibine kendisini yeniden sağlığına kavuşturdukları için teşekkür eden Ayten Kolancı ise "Allahıma şükürler olsun sağlığıma kavuştum. İnşallah daha da iyi olacağım. Ameliyata girmeden önce çok korktum ve stres oldum ama korktuğum gibi olmadı. Buradan diğer hastalara sesleniyorum; korkmalarını gerektirecek bir sebep yok." ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0