Bursa'ya 46 milyon liralık sağlık ödeneği

Bursa sağlık yatırımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bursa'ya 46 milyon liralık sağlık ödeneği
banner98
 Bölgesel nitelikte hizmet verecek Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi ve Gemlik Devlet Hastanesinin yeni binasının tefrişatı ve tıbbi cihazlar için yaklaşık 46 milyon TL’lik ödenek tahsis edildi.
Cihaz alımıyla ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda düzenlenen toplantıya TKHK Tıbbi Cihaz Planlama Daire Başkanı Umut Doğan, Bursa Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Op.Dr. Muhammed Günaydın, Gemlik Devlet Hastane Yöneticisi Uz.Dr.Şahmeran Çelenkoğlu, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Soner Cander ve diğer yetkililer katıldı.
Yeni açılacak sağlık tesislerinin ihtiyacı olan en son teknolojik cihazları kazandırma gayreti içinde olduklarını belirten İdari Hizmetler Başkanı Op.Dr.Günaydın, “Hastanelerimizin ekipman ihtiyaçlarının yer aldığı talep listesi ile Ankara'da gerçekleşen tıbbi cihaz ve planlama toplantısına katıldık. Talep ettiğimiz cihazlar Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından kabul edilerek Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi için 33 milyon 572 bin 750 TL'lik, Gemlik Devlet Hastanesi 12 milyon 125 bin 750 TL’lik cihaz ve hastane tefrişat alımı için ödenek tahsisinin onayı gerçekleşti. Bursa ve Gemlik halkına bir armağan olarak gördüğümüz tıbbi cihaz ve demirbaşların temin edilecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Günaydın, tıbbi cihaz desteğinde emeği geçen Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkililerine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0