banner102

Önce Boğaz'da ''Miting gibi'' Seçim Turu, Sonra Bahçede İftar

BB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'daki seçim çalışmalarının ardından Beykoz'a geçti. Vatandaşlar, seçim otobüsüyle ilçede tur atan İmamoğlu'na büyük ilgi gösterdi. Farklı noktalarda aracın önünü kesen vatandaşlar, İmamoğlu'na çiçek verip, seçim otobüsünün yollarına gül döktü.

Önce Boğaz'da ''Miting gibi'' Seçim Turu, Sonra Bahçede İftar

Vatandaşlar, boğaz boyunca ilerleyen seçim otobüsünün peşinden kilometrelerce koştu. Yolunu kesen vatandaşlara kısa konuşmalar yapan İmamoğlu, ''Türkiye'yi ve İstanbul'u bir avuç insana teslim etmeyeceğiz. 16 milyon insanız, bir avuç insana teslim etmeyeceğiz. O bir avuç insan, bu şehrin nimetlerini 16 milyon insana dağıtmamızı istemiyor. Ama ben, bu şehrin nimetlerini 16 milyon insana dağıtmaya geliyorum'' dedi. İmamoğlu, iftarını Fatma - Hakan Kalay çiftinin Beykoz Tokatköy'deki evlerinin bahçesinde açtı. 

BEYKOZ / İSTANBUL 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'da başladığı seçim turunu, akşam saatlerinde Beykoz'a taşıdı. İmamoğlu'nun yolu, ilk olarak Kavacık Dörtyol'da kesildi. Seçim otobüsünün yolunu kesen vatandaşlar, İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. Otobüsün camından vatandaşların ellerini sıkan İmamoğlu, yurttaşlarla ''selfie'' yaptı. 

ALLAH'A EMANET OLUN

İmamoğlu, otobüsten yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ''Türkiye'nin demokrasi mücadelesi için dua edeceğim. Sizin için de dua edeceğim. Bu memleketin güzel insanları, kalplerindeki hangi buz varsa, onları eriteceğiz. İnsanları buluşturup, birleştireceğiz. Birileri kötü sözler söylüyorlar, arsız, hırsız vesaire diyorlar. Hiç kimseye kızmayın. Kötü söz sahibine aittir. ''Allah ıslah etsin'' deyin, Allah'a havale edin. Gerisi teferruat. Sizleri çok seviyorum. İstanbul kazanacak. Enerjimiz tam. Sizden isteğim, güler yüzle, iyi niyetle, sabırla herkese sarılın, anlatın: Türkiye'yi ve İstanbul'u bir avuç insana teslim etmeyeceğiz. 16 milyon insanız, bir avuç insana teslim etmeyeceğiz. O bir avuç insan, bu şehrin nimetlerini 16 milyon insana dağıtmamızı istemiyor. Ama ben, bu şehrin nimetlerini 16 milyon insana dağıtmaya geliyorum. O bir avuç insan, hak ettikleri cevabı 23 Haziran'da sandıkta alacak. Hep beraber cevap vereceğiz. Herkese, bu şehre huzur getireceğimizi, israfa son vereceğimizi anlatın. Her şey çok güzel olacak. Hayırlı iftarlar. Allah'a emanet olun.''

BOĞAZ'DA İMAMOĞLU COŞKUSU

Ellerinde Türk bayrakları olan yüzlerce vatandaş Kanlıca, Çubuklu, Paşabahçe ve Beykoz Merkez'de de içinde İmamoğlu'nun bulunduğu seçim otobüsünün önünü kesti. İmamoğlu, buralarda da her yaştan, her cinsiyetten ve toplu farklı kesimlerinden oluşan vatandaşlara kısa konuşmalar yaptı. İmamoğlu'nun seçim otobüsü, yoğun ilgi nedeniyle sahil yolunda zorlukla ilerledi. İmamoğlu'na çiçek verip, seçim otobüsünün yollarına gül döken vatandaşlar, boğaz boyunca ilerleyen seçim otobüsünün peşinden kilometrelerce koştu. Beykoz Spor Kulübü'nün genç taraftarları, İmamoğlu'nun yolunu, meşaleler ve ''Her şey çok güzel olacak'' sloganıyla kesti. Taraftarlar İmamoğlu'na, gönül verdikleri takımın atkısını hediye etti. 

BAHÇEDE İFTAR 

Vatandaşların yoğun ilgisi altında rotasını Beykoz'un Tokatköy Mahallesi'ne kıran İmamoğlu, iftarını Fatma - Hakan Kalay çiftinin evlerinin bahçesinde açtı. İmamoğlu ve Kalay çiftine, kızları Esila (8) ve Sahra (6) ile ailenin yakınları eşlik etti. İmamoğlu ve aile, iftar öncesinde toplu anı fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu, açık havada, keyifli bir sohbet eşliğinde iftarını açarken, yol boyu kendisine verilen çiçekleri, Kalay Ailesi'ne hediye etti. Evin annesi Fatma Kalay da atık maddelerden kendi yaptığı ev maketlerini İmamoğlu'na hediye olarak sundu. İmamoğlu'nun iftarını açtığı evden çıkmasını bekleyen mahalleliler, alkışlarla karşıladıkları İBB'nin seçilmiş Başkanı'na sevgi gösterilerinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0