banner101

Milletvekili Gündoğdu: “Bir Otobüste İki Direksiyon İki Şöför Var”

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de kesinlikle başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.Canik Belediyesi tarafından 8.’si düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi’nin bu seferki konuşmacı konuğu...

Milletvekili Gündoğdu: “Bir Otobüste İki Direksiyon İki Şöför Var”
AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de kesinlikle başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.
Canik Belediyesi tarafından 8.’si düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi’nin bu seferki konuşmacı konuğu AK Parti Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu oldu. Canik Belediyesi’nin Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi sürecine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi devam ediyor. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve Gençlik’ konulu konferansın konuşmacısı ise AK Parti Ankara Milletvekili Meclis İdare Amiri Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu oldu. Konferansa; AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta selamlama konuşması yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediyeler çöpü toplayan; yol, kaldırım, park bahçe yapan, sadece kentsel dönüşüm yapan kurumlar değildir! Belediyeler şehirlerin dönüşümüyle birlikte ülkelerin dönüşümüne de katkı sağlayan kurumlardır. Demokrasinin yereldeki temsilcileri belediyelerdir. Yerinden dönüşümü sağlayamazsanız baştaki dönüşümü gerçekleştiremezsiniz. Onun için biz belediyeler olarak üçüncü bin yılın başında ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni bir anayasa ve başkanlık sisteminin birlikte getireceği dönüşümle beraber böyle bir tartışmayı başlattık” dedi.
“LAİKLİĞİN SOPA OLARAK KULLANILMA DEVRİ BİTMİŞTİR”
1961 anayasasında eklenen bir başlangıç bölümünün olduğunu söyleyen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Laiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı. Hemen bir alt maddesi anayasanın ruhu, bu anayasanın sözüne ve ruhuna sadakatle anlaşılır. Şimdi sözü belli bu anayasanın ruhu nedir? Bu anayasanın ruhunu anlamak için ruh çağırma seansı mı yapacağız. Nedir bu ruh? Ülkeyi yönetenlerin darbeci oluşuna vesayetçi oluşuna göre hep değişmiş. Mesela 2007’ye kadar 367 dayatması hiç yokken eşi başörtülüden Cumhurbaşkanı olmaz diye Kanadoğlu’nun ürettiği laikliğe dayandırılarak 367 dayatması bu ruh çağırma seanslarından birinin sonucu. Ey laiklikten medet umanlar, eğer laiklikten anladığınız eski Türkiye’deki gibi İslam’ı aşağılama ve dindarı dövmenin sopasıysa o Türkiye geride kaldı buna asla müsaade etmeyeceğiz. Ey laiklikten medet umanlar, laikliğin Fransa’daki tanımına razıyız, ateistin ateistliğini, dindarın dindarlığının teminatının olmasını istiyoruz diyorsanız İslam dini zaten inançlara özgürlüğü ayetle tanımış. Senin dinin sana benim dinim bana. Bu kadar evrensel bir çağrı varken laikliğin sopa olarak kullanılma devri bitmiştir” diye konuştu.
“ÇİFT BAŞLILIK”
Parlamenter sistemin Türkiye’de çok net kriz ürettiğinin görüldüğünü söyleyen Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Kesinlikle başkanlık sistemine geçilmelidir diyoruz. Çünkü parlamenter sistemi terk edip başkanlık sistemine geçtiğimizde vekiller daha bağımsız olacak. Başkanlık sisteminde başkan, başkan yardımcısı, hükümet meclis dışından olur. Meclisten asla bakan olmaz. Meclis sadece yasama işiyle ilgilenir ve milletvekilleri birikimlerini yasamaya daha net yansıtabilirler. Başkanlık sisteminde meşruiyet sorunu yoktur. Yani yüzde 50 artı 1 ile başkan belirlenir. Dolayısıyla yüzde 50’nin üzerine çıkacağı için asla meşruiyet sorunu olmaz. Kuvvetler ayrılığı nettir. Yürütme de çift başlılık sona erecek. Cumhurbaşkanı halk seçmezden önce de yürütmenin başı mıydı? Devletin başı mıydı? Başbakan da doğrudan seçilmese bile milletvekilleri seçilir, meclisten bir hükümet oluşturulur, bu hükümetin başı olarak o da yürütmenin başı mı? Evet çift başlılık. Yani bir otobüste iki ayrı yerde direksiyon var. İki ayrı şoför var ve bu otobüsün hızlı gitmesini bekliyoruz. Bu eşyanın tabiatına aykırı. Başkanlık sisteminde baraj sorunu yok direk halka gidiliyor. Erken seçime kapalı. Hükümeti parlamento değil millet belirliyor. O zaman Türkiye’nin başkanlığa yatkınlığı olduğunun altını çizmekte fayda var” şeklinde konuştu.
Konferansın ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu’ya hediye takdim etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0