banner101

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD’ın İftarına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 3 yıldır ülkemizde ardı ardına yaşanan hadiselerin ekonomiyi yorduğunun farkındayız ama küçülttüğünü kabul etmiyoruz. ’Gezi’ olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD’ın İftarına Katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 3 yıldır ülkemizde ardı ardına yaşanan hadiselerin ekonomiyi yorduğunun farkındayız ama küçülttüğünü kabul etmiyoruz. ’Gezi’ olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, art arda yaşanan iki genel seçim, Suriye’deki gelişmeler, Rusya ile yaşanan uçak krizi gerçekten yorucuydu” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizde çakallar yok, çakallara meydan okuyanlar dağlara çıksınlar, çakalları kovalasınlar. Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar üşüşürken kendi aramızda kavgaya tutuşamayız. Gün birlik olma günüdür” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) iftar yemeğine katıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar yemeğinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
“BU KADAR BÜYÜK ADALETSİZLİĞİ DÜNYA KALDIRMAZ”
Milyonlarca Müslüman’ın zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Halen Akdeniz’in suları yüzlerce mülteci için mezarlığa dönüşmeyi sürdürüyor. Afrika’da iftarlarını açmak için yiyecek bulamayan kardeşlerimiz var. Bereket ortağı çoğaldıkça artar. Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Sayıları 100 civarında olan dolar milyarderlerin sahip olduğu zenginlik dünyanın yarısı olan 3,5 milyar insanın toplam varlığına eşittir. Yani terazinin bir kefesinde yüz kişi diğer kefesinde 3,5 milyar insan. Biraz daha ölçüyü genişlettiğimizde terazinin bir kefesinde dünya nüfusunun yüzde 1’ini, diğer kefesinde 99’unu görüyoruz. Bu kadar büyük adaletsizliği dünya kaldırmaz. Dünyanın yüzde 99’u kalan yüzde biri için çalışıyor ve onları bir türlü doyuramıyorsa burada ciddi bir sorun vardır” diye konuştu.
“3 YILDIR ÜLKEMİZDE YAŞANAN HADİSELER EKONOMİYİ YORDU AMA KÜÇÜLTMEDİ”
Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Türkiye’nin birinci çeyrekte büyüme oranının 4.8 olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha iyi olacak. Verdikçe azalmayacak. Verdikçe çoğalacak. 6 yılda 10 milyar dolar biz mültecilere harcama yaptık, bir o kadar da STK ve belediyeler yaptı. Eksildi mi, eksilmedi. Dünyadaki mazlumlara el uzatırken ülkemizdeki mağdurları asla ihmal etmedik. Türkiye tüm tahminleri ve temennileri aşan bir oranda büyümeyi başardı. Paylaşmak bereketlidir. Son 3 yıldır ülkemizde ardı ardına yaşanan hadiselerin ekonomiyi yorduğunun farkındayız. Ama küçülttüğünü kabul etmiyoruz. ’Gezi’ olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, art arda yaşanan iki genel seçim, Suriye’deki gelişmeler, Rusya ile yaşanan uçak krizi gerçekten yorucuydu. İnşallah bu dönemi yavaş yavaş geride bırakacak, 2023 hedeflerimize süratle yol alacağız” dedi.
“ÜZERİMİZDE AKBABALAR ÜŞÜŞÜRKEN KENDİ ARAMIZDA KAVGAYA TUTUŞAMAYIZ”
Terörle mücadelenin huzur, sükunet sağlanıncaya kadar devam edeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri çakallara meydan okuyor. Şehirlerimizde çakallar yok, çakallara meydan okuyanlar dağlara çıksınlar, çakalları kovalasınlar. Türkiye’nin yeni Gezi’lere, yeni paralel yapılanmalara değil istikrar içinde büyümeye ihtiyacı vardır. Çevremizde sırtlanlar üzerimizde akbabalar üşüşürken kendi aramızda kavgaya tutuşamayız. Gün birlik olma günüdür. Kim aksi bir tavır içine girerse işte o bu devletin kötülüğü için çalışıyor demektir” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0