banner101

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’Firuzağa’ Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Beyoğlu Firuzağa’da bir plakçıda yaşanan olayın arka planını anlatarak, “Asıl üzüldüğüm husus Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir ‘oruç...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’Firuzağa’ Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Beyoğlu Firuzağa’da bir plakçıda yaşanan olayın arka planını anlatarak, “Asıl üzüldüğüm husus Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir ‘oruç tutmayanlara saldırı’ efsanesi üretmek isteyenler art niyetlidir, kötü niyetlidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçılara ve sporculara verdiği iftar yemeğinde konuştu. Önceki gün Beyoğlu Firuzağa’da meydana gelen olayın arka planını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğrendiğim kadarı ile hadise şöyle gerçekleşiyor; Koreli esnafımız internet üzerinden gerçekleştirilecek bir albüm tanıtımı için sosyal medya üzerinden davette bulunuyor. Bu çağrı üzerine plak dükkanına gelen ve zaten çok küçük olan mekanla birlikte sokakta da alkol alarak etkinliğe katılan 20-30 kişilik bir grup mahalle halkının tepkisiyle karşılaşıyor. Önce tartışma ardından arbede yaşanıyor. Olaya karışanlar tespit edildi, çoğu da yakalandı. Asıl üzüldüğüm husus Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yanlıştır. Burada iki taraf da hatalıdır. Kendi milletinin kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar ve buna demokratik olmayan bir tepkiyle mukabele edenler yol açtıkları arbede ile maalesef misafirperverliğimize gölge düşürmüşlerdir. Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir ‘oruç tutmayanlara saldırı’ efsanesi üretmek isteyenler art niyetlidir, kötü niyetlidir. Koreli esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Duyarsızlıkları ile bu tatsız hadiseye yol açanları ve kaba güç kullanarak olayın istismarına yol açanları kınıyorum” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0