banner101

Bakan Yardımcısından Bolu’ya İki Havaalanı Müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, “Bolu’ya stol tipi ve Abant Tabiat Parkı mevkisine ise küçük uçakların inerek park yapabileceği iki havalimanı projesi üzerinde çalışıyoruz” dedi.Bolu Sanayi...

Bakan Yardımcısından Bolu’ya İki Havaalanı Müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, “Bolu’ya stol tipi ve Abant Tabiat Parkı mevkisine ise küçük uçakların inerek park yapabileceği iki havalimanı projesi üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Bolu Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Türker Ateş’i ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu’ya iki havaalanı müjdesi verdi. Coşkunyürek, “Bolu’ya düşündüğümüz stol tipi bir havalimanını Sayın Başbakanımızın talimatıyla çalışmalar başlamıştı. İnşallah onu da Bolu’ya kazandırmayı düşünüyoruz. Şu anda hem Altyapı Genel Müdürlüğü, hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hem de Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nden arkadaşlarımız iki defa geldiler ve Bolu’ya incelemelerini tamamladılar. Birkaç bölgede yer tespiti yapıldı” diye konuştu.
Coşkunyürek, ikinci müjdeyi de vererek sözlerine şöyle devam etti:
“Abant üzerindeki karayollarına ait bir yerimizi de hava trafiği için orada bir pist yapıp, özelikle küçük uçakların inip kalkabileceği veya park edilebileceği bir yerde planlarımız dahilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabii ki bunlar şu anda ham çalışmalar olduğu için tarih ve zaman veremiyoruz ama bunlar için önümüzdeki günlerde daha net ifadeler kullanmış olacağız. Bakanlık olarak Bolu merkezde yapacağımız stol tipi havalimanı ile Abant’ta yapacağımız ve küçük uçakların ineceği hava park alanı ile Bolumuza iki tane havalimanı yapmayı planlıyoruz.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0