Türkan Şoray TÖRE Cinayetini Konu Alan Film Çekecek!

Türk sinemasının ‘Sultan’ı ünlü sanatçı Türkan Şoray, töre cinayetleri nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, yakın zamanda töre cinayetlerini konu alan bir film çekeceği müjdesini verdi.

Türkan Şoray TÖRE Cinayetini Konu Alan Film Çekecek!
banner98
MUĞLA (İHA) – Türk sinemasının ‘Sultan’ı ünlü sanatçı Türkan Şoray, töre cinayetleri nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, yakın zamanda töre cinayetlerini konu alan bir film çekeceği müjdesini verdi.
Muğla’nın Milas ilçesinde belediye tarafından yenilenen Milas Şehir Parkı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine katılan ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray, kadınlardan büyük ilgi gördü. Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, eski milletvekili Fevzi Topuz, sivil toplum örgütü başkanlarının da katıldığı açılış törenine çok sayıda kadın katıldı.
CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, yaptığı konuşmada tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, açılışa katılan kadınları parka bin bir renk katan çiçeklere benzetti. Daha sonra söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Şehir Parkı’nın Muğla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan izinle restore edildiğini ve özellikle yeşil alan miktarının arttırıldığını söyledi. Şehir Parkı’nın açılışını Kadınlar Günü’ne getirerek bu açılışı onlara ithaf ettiklerini belirten Tokat, "Bugün şehir parkımızın açılışını yapıyoruz. Açılışı da 8 Mart’ta rast getirmemiz ve ona ithaf etmemiz çok önemli. Burada önümüzdeki süreçte çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız çok güzel vakit geçirecekler. 8 Mart vesilesiyle parkımızı kadınlara armağan ediyoruz. Parkımızın alanı 6 bin 400 metrekare. Çok eskiden beri hizmet veren bir parktı. Belediyemizin hazırladığı proje ve Anıtlar Kurulu’ndan aldığı izinle parkımız restore edilmiştir. Restore çalışmalarında etrafındaki duvar kaldırılarak şehirle bütünleşmesi sağlanmıştır. Daha önce yol kenarında bulunan büfe yıkılarak, yerine Milas mimarisine uygun bir büfe yapılmıştır. Süs taşlarıyla, çocuk oyun parklarıyla parkımız yeniden düzenlenmiş, ışıklı havuzlarıyla da ayrı bir görsellik katılmıştır. Parkımızın oturma alanlarının genişliği dikkat çekmektedir. Yol kenarında olan ve parkeyle kaplanan alanlar oturma bölümü olarak hizmet verecektir. Yüzde 25 olan yeşil alan miktarı yüzde 65’e çıkarılmıştır. Yeni ağaçlar ilave edilerek Milas’ımıza güzel bir görsellik katmıştır” dedi.
“TÖRE CİNAYETLERİNİ KONU ALAN BİR FİLM ÇEKECEĞİM”
Açılışta hayranlarına seslenen ünlü sanatçı Türkan Şoray, parkın 8 Mart'ta açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Buranın mevsimi gibi ne kadar sıcaksınız. Buradaki enerji beni çok mutlu etti. Çok duygulandım. Bana bu duyguları yaşattığınız için çok sevinçliyim. Bana bu ayrıcalığı yaşattığınız için sizlere bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlandığı bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.
Daha sonra Şoray, Başkan Tokat, eşi ve Gürün ile birlikte parkın açılış kurdelesini kesti. Alandaki kadınlarla söyleşi gerçekleştiren Türkan Şoray, Türkiye’de kadına yönelik şiddete işaret ederek, kadınların eğitiminin, ekonomik özgürlüğünü kazanmasının bu gidişi düzeltmesini temenni etti. Töre cinayetleri nedeniyle çok üzüldüğünü söyleyen ve kadına şiddettin önlenmesine yönelik çalışmaları desteklediğini belirten Şoray, sinemada yaşamından kesitler sunarak yakın zamanda töre cinayetlerini konu alan bir film çekeceğinin müjdesini verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0