Mary Wılson Afrikalı Amerikalılar İçin Söyledi

Adana'da sahne alan 60'lı yılların popüler R&B grubu The Supremes'in kurucularından Mary Wilson, her Şubat ayında kutlanan köleliğe karşı mücadelenin kazanıldığı Afro Amerikan Tarihi Ayı'nın önemine vurgu yaptı.

Mary Wılson Afrikalı Amerikalılar İçin Söyledi
banner98
Adana'da sahne alan 60'lı yılların popüler R&B grubu The Supremes'in kurucularından Mary Wilson, her Şubat ayında kutlanan köleliğe karşı mücadelenin kazanıldığı Afro Amerikan Tarihi Ayı'nın önemine vurgu yaparak, “Bugün biz Afrikalı Amerikalıların artık başkanı var, Obama. Bu da bir şeylerin değişebileceğinin kanıtı olduğu için çok mutluyum” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle, 60'lı yılların popüler R&B grubu The Supremes'in kurucularından Mary Wilson, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda sahne aldı. Katılımın oldukça yüksek olduğu ücretsiz konserde Mary Wilson, seslendirdiği "Strange Fruit" (Acı meyve) isimli parçayı Amerika'da yaşayan Afrikalılara ithaf etti. Amerika'da büyüdüğü dönemlerde kendilerinin vatandaş olarak kabullenilmediğini söyleyen siyahi sanatçı, annesinin okula gitme zorunluluğu olmadığı için okuma yazma öğrenemediğini aktardı.

Hayal etmeye cesaret ederek büyüdüğünü söyleyen Wilson, “Birçok Afro Amerikalının Afrikada neler yaşadığını anlatmak için bu şarkıyı söylemek istiyorum. Ama bugün, biz Amerikalı Afrikalıların başkanı var, Obama. Bu da bir şeylerin değişebileceğinin kanıtı olduğu için çok mutluyum” diye konuştu.

Ünlü sanatçının seslendirdiği şarkılara birçok yerli yabancı misafir eşlik etti.

R&B ve Soul müziğin eşsiz temsilcisi Mary Wilson'un ömründe devirdiği 70 yaşa rağmen yıllara meydan okuyan güçlü sesi dikkat çekti. Seslendirdiği şarkılarından bir tanesinde kendisini dinleyenleri de sahneye alan Wilson, özellikle çocuklarla dans edip, şarkı söyledi. Wilson, “Biz, insanoğlu bu gezegende nasıl beraber yaşamamız gerektiğini öğrenmeliyiz” diyerek, dünya barışının önemine vurgu yaptı.

Wilson, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın gün içerisinde kendisine hediye ettiği halı için sahnede ayrıca teşekkür etti.

Konsere, Zihni Aldırmaz ve eşi, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, çok sayıda bürokrat, kurum müdürü ve yabancı misafir katıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0