banner102

Heykeli dikilen klarnetçi nağmeleriyle mest ediyor

Tekirdağ'da heykeli dikilen "katil" lakaplı müzisyen Hasan Gizlenci, ekmeğini yarım asrı aşkın süredir elinden bırakmadığı klarnetinden çıkarıyor.

Heykeli dikilen klarnetçi nağmeleriyle mest ediyor

Tekirdağ'da heykeli dikilen müzisyen 69 yaşındaki Hasan Gizlenci, ekmeğini yarım asrı aşkın süredir elinden bırakmadığı klarnetinden çıkarıyor.

Yaşarken heykeli dikilen klarnet virtüözü Hasan Gizlenci, 59 yıldır geçimini çalgıcılıkla sağlıyor.

"Ah be Hasan Ağabey öldürdün bizi"

Klarnetle yaptığı nağme ve taksimlere mest olanların "Ah be Hasan Ağabey öldürdün bizi." diyerek "Katil Hasan" diye seslendiği Gizlenci, klarnet çalmayı müzisyen babasından 10 yaşında öğrendi.

Çocukluğundan beri klarnetle yaşayan Gizlenci, yarım asrı geçen sanat hayatında heykeli dikilecek seviyeye ulaştı.

Geçen yıl Süleymanpaşa Belediyesi'nce Sahil Dolgu Alanı'nda elindeki klarnetiyle tasvir edilen ve önünde "Katil Hasan" yazan heykelinin dikilmesinin gururunu yaşayan Gizlenci, her sabah klarnetini alarak Aydoğdu Mahallesi'ndeki evinden nafakasını çıkarmak için düğün salonlarına gidiyor.

"Müzik benim yaşama sebebim"

Gizlenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müziği çok sevdiğini ve kendisi için hayatın bir parçası, vazgeçilmezi haline geldiğini söyledi.

Tekirdağ'a müzisyen olarak yıllardır hizmet ettiğini ve kimseyi kırmamaya çalıştığını anlatan Gizlenci, şunları söyledi:

"Bir kızım var. O da evlendi yuvasını kurdu. Ben ve hanım kaldık şimdi. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor. Geçimimiz sağlıyoruz. Kazandığım, eşim ile bana yetiyor da artıyor. Sanatımı çok seviyorum. Müzik benim yaşama sebebim, her şeyim. Heykelimin dikilmesi çok güzel bir şey.

Benim için gurur verici. Müzisyen olarak Tekirdağ'a yıllardır hizmet ediyorum. Düğün olsun, güzel mutlu günler olsun, para versinler, vermesinler kimseyi kırmadım. Ben insanları seviyorum. Büyüklerime hep saygı gösterdim, küçüklerimi hep sevdim. Ne zaman çağırdılarsa mazeret üretmeden gittim. Düğün olursa düğünlere, konser olursa konserlere, yemek ve davet olursa da gidiyorum."

"Katil Hasan babamızdır"

Hasan Gizlenci ile aynı mahallede yaşayan Gürhan Birtek de "Katil Hasan"ın herkes tarafından çok sevilen bir müzisyen olduğunu belirtti.

"Katil Hasan babamızdır." diyen Birtek, "Hasan Abi çok değerli, güzel bir insan. Mahallemizin üstadıdır. Mahallemize müzisyenliği öğreten babamızdır. Çocukluğum elinde geçmiştir. Allah onu başımızdan eksik etmesin, uzun ömürler versin. Onu çok seviyoruz." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0