banner102

Emel Sayın 99 Çocuk İle Aynı Anda Düet Yaptı

Büyükçekmece Belediyesi “Bir Yıldız Işığında Çocuk Sesleri” korosunun gerçekleştirdiği 'Her Çocuk Mavi Boncuk' konserine katılan ünlü sanatçı Emel Sayın, yaşları 5-16 arasında değişen 99 çocukla aynı sahneyi paylaştı.

Emel Sayın 99 Çocuk İle Aynı Anda Düet Yaptı
Büyükçekmece Belediyesi “Bir Yıldız Işığında Çocuk Sesleri” korosunun gerçekleştirdiği 'Her Çocuk Mavi Boncuk' konserine katılan ünlü sanatçı Emel Sayın, yaşları 5-16 arasında değişen 99 çocukla aynı sahneyi paylaştı. Çocuklarla birlikte ‘Mavi Boncuk’ şarkısını söyleyen Emel Sayın, konsere katılanları sesi ve güzelliğiyle mest etti.

Büyükçekmece Belediyesi, “Ustalara Saygı” programı çerçevesinde “Bir Yıldız Işığında Çocuk Sesleri” korosunun “Her Çocuk Mavi Boncuk” konseptiyle hazırladığı konsere Türk Sanat Müziği’ne adını altın harflerle yazdıran Emel Sayın onur konuğu oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser, Emel Sayın’ın oynadığı filmlerden kesitler ve sanatçı dostlarının mesajlarıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Şefi ve Sanat Yönetmeni Orhan Şallıel yönetiminde 5-16 yaş arasında 99 çocuktan oluşan dev koro Emel Sayın’ın ‘Mavi Boncuk’, ‘Yağdır Mevlam Su’, ‘Kemancı’ gibi dillere destan olmuş şarkılarını seslendirdi. Konserin sonunda çocuklarla sahne alan Emel Sayın çocuklarla birlikte ‘Feride’ şarkısını söyledi.

“ASLA UNUTAMAYACAĞIM”

Çocukların kendi şarkılarını seslendirmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden usta Sanatçı Emel Sayın, “O kadar güzel, o kadar anlamlı bir program ki, benim asla unutamayacağım, hayatımdaki tüm güzel olayların içinde yer alacak bir anı. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı tebrik eden Emel Sayın, “Bütün o sanatsal olayların baş mimarı Büyükçekmece Belediye Başkanı sayın Hasan Akgün’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HASAN AKGÜN’DEN AMEL SAYIN’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

“Türk sanat hayatına hizmet eden, hala da hizmet etmeye devam eden fiziğiyle, o muhteşem sesiyle, duruşuyla bütün toplumun gönlünde taht kuran Emel Sayın’ı ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum” diyen Başkan Hasan Akgün, Emel Sayın’a teşekkür etti.

Sanata hizmet etmiş kişilerin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Akgün, “Kültür hayatımıza katkılar sağlamış, sanat anlamında bu millete ömrünü vermiş ustalarımıza saygı adlı projeyi icra ediyoruz. Önemli olan çocukların Emel Sayın’ın şarkılarını burada bir şekilde söyleyip Emel Sayını mutlu etmektir. Çünkü o ömrünü bizi mutlu etmeye verdi” diye konuştu.

Başkan Akgün, Büyükçekmeceli’lerin sanata önem vermesinden dolayı da gururlandığını belirtti.

Konserin sonunda Emel Sayın, Hasan Akgün ve çocuklarla birlikte ‘Mavi Boncuk’ şarkısını söyledi. Başkan Hasan Akgün, Emel Sayın’a gecenin anısına mavi boncuk taktı.

Program, pasta kesiminin ardından, Emel Sayın’a Başkan Hasan Akgün tarafından plaket takdim edilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0