“bursa'da Kültür Şöleni Yaşanıyor“

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması", Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, coşkulu bir törenle başladı.Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve...

“bursa'da Kültür Şöleni Yaşanıyor“
banner98
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması", Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, coşkulu bir törenle başladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla, "53. Uluslararası Bursa Festivali" kapsamında gerçekleştirilen 28. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın açılışı, renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. 20 ülkeden yaklaşık 650 dansçı ve müzisyeni Bursa’da buluşturan organizasyonda Uludağ Tarihi Mehter Takımı konser verdi, 1326 Kılıç Kalkan Ekibi ile Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu da özel gösteriler sergiledi.
BURSA'DAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 28.’si düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın özgün formatıyla geleneksel çizgisini koruyarak bugüne gelen tek yarışma olduğunu söyledi. Halk dansları ekiplerinin 6 gün boyunca Bursa’da kültürlerini tanıtacağını anlatan Başkan Altepe, “Dünyanın dört bir yanından gelen halk oyunları ekipleriyle Bursa’da bir kültür şöleni yaşanıyor. UNESCO tarafından da dünya mirası listesine kabul edilen, tarih ve medeniyetin başkenti Bursa, bu hafta 20 ayrı coğrafyadan gelen farklı kültürlerden toplulukları ağırlıyor. Yarışma nedeniyle kente gelen halk dansları ekipleri, Bursa’ya renk ve güzellik katacaklar. Tek amaç, dünya barışına katkı sağlamak ve kültürlerin kaynaşması olacaktır” diye konuştu.
Başkan Altepe, yarışma sonunda tüm yabancı ekiplerin Bursa’dan güzel anılarla ayrılacağını da sözlerine ekleyerek, “Yarışmada kazanan olacağı gibi kaybedenler de olacak. Ancak herkes için bu hafta çok güzel geçecek. Çünkü herkes kendi kültürünü tanıtacak. Bursa’da güzel dostluklar kurulacak. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile sevgi, dostluk, kardeşlik ve dünya barışı kazansın istiyoruz” şeklinde konuştu.
GELENEK GELECEĞE HALK OYUNLARIYLA TAŞINIYOR
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de halk oyunlarının sevgiyi ve insanlığı anlattığını belirterek, geleneklerin halk oyunları aracılığıyla geleceğe aktarıldığını kaydetti.
Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprangi’nin de ilgiyle izlediği açılış programında konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm gruplar, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 3’er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. Bursalılar, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Macaristan, Makedonya, Moldova, Panama, Sırbistan ve Şili’den gelen ekiplerin sahne performanslarını beğeniyle izledi. Tüm ekipler, yarışma boyunca kentin farklı noktalarında gösterilerini sergileyerek kültürlerini tanıtacaklar.
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0