BASI YARALARI OLUŞMADAN ÖNLENMELİDİR

Özel MEDICABIL Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda bası yaraları konusu ele alındı. Hastane doktorları ve sağlık çalışanlarının katıldığı toplantıda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı, Yoğun Bakım Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nermin Kelebek Girgin konuşmacı olarak katıldı.

 BASI YARALARI OLUŞMADAN ÖNLENMELİDİR
banner98

Friksiyon, yırtılma ve diğer faktörlerin etkisiyle deri ve deri altındaki dokularda meydana gelen lokalize doku zedelenmelerini bası yarası olarak değerlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Nermin Kelebek Girgin, “Bası yaraları kemik çıkıntıların bulunduğu bölgelerde, uzun süreli yineleyen bası durumlarında, deri altı kapillerlerinin kapanmasında, dolaşımın durması ile nekroz ve ülserasyon durumlarında ortaya çıkar” dedi.

Bası yaralarında kısıtlı fiziksel aktivite, azalmış duyusal algılama, metabolizmanın değişmesi, dolaşım bozuklukları, nemli ortam ile kötü deri hijyeninin risk faktörü oluşturduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Nermin Kelebek Girgin, bası yaralarının yaşam kalitesini düşürdüğünü, hastane kalış ve iyileşme süresini uzattığını dile getirirken, “Bası yarası tedavisi önlenmesinden daha pahalıdır ve eğitim çok önemlidir. Bası yarasının en iyi tedavisi oluşmasını önlemektir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0