Altın Karagöz Heyecanı Kortej İle Başladı

“28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”, Atatürk Anıtı’ndan Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’na uzanan coşkulu bir kortejle başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28. kez gerçekleştirilen Uluslararası...

Altın Karagöz Heyecanı Kortej İle Başladı
banner98
“28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”, Atatürk Anıtı’ndan Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’na uzanan coşkulu bir kortejle başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28. kez gerçekleştirilen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na 23 ülkeden katılan yaklaşık 650 dansçı ve müzisyen, kortejde rengarenk kostümleriyle görsel bir şölene imzasını attı.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”, eğlenceli bir kortej yürüyüşüyle başladı. Heykel Atatürk Anıtı’ndan Kültürpark’a uzanan kortej, renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar da Bursa caddelerini renklendiren dansçılara alkışlarla eşlik etti.
Bursa’da 6 gün boyunca eğlenceli anların yaşanacağı, kentte barış ve dostluk rüzgarları estirecek olan “28. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”, bu yıl 23 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini ağırlıyor. Dansçılar, Heykel Atatürk Anıtı önündeki törende, güvercin uçurarak Bursa’dan tüm dünyaya barış, birlik ve beraberlik mesajları gönderdi. Törende, Bursa Mehter Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verirken, kılıç kalkan ekibinin gösterileri de ilgiyle izlendi.
“DOSTLUK VE HOŞGÖRÜ GÜNÜ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “53. Uluslararası Bursa Festivali” kapsamında bu yıl, 28.’si düzenlenen “Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması” ile Bursa’da 7-12 Temmuz tarihlerinin coşkuyla yaşanacağını söyledi.
Bursa’da yarım asırdır düzenlenen festivalin önemini hatırlatan Başkan Altepe, halk dansları yarışmasının da farklı kültürleri buluşturduğunu söyleyerek, “Bu yıl 23 ülkenin, yerelden evrensele uzanan geleneksel değerlerine kucak açıyoruz. Örnek bir şehir olan Bursa’da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bir kültür harmanı olan Bursa’da, dünyanın tanık olacağı bu renk cümbüşü, dünya halklarının dostluk ve hoşgörüsünün dansı olacak. 28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın, esenlik mesajlarıyla barışa köprü olmasını diliyorum” diye konuştu.
GÜVERCİNLER BARIŞ İÇİN UÇTU
Başkan Altepe daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile birlikte güvercin uçurarak, halk dansları yarışmasının da açılışını yaptı. Vatandaşlara karanfil dağıtan Başkan Altepe, halk dansları ekiplerinin kortej gösterilerini de keyifle izledi. Heykel’den Cumhuriyet Caddesi’ne geçen halk dansları ekipleri, Altıparmak Caddesi’nden Kültürpark’a kadar yürüdü. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dansçılar, konfetiler altında yürürken, yöresel danslarından örnekler de sergiledi. Türkiye’nin yanı sıra ‘28. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Macaristan, Makedonya, Moldova, Panama, Sırbistan ve Şili’den gelen ekipler, yarışma boyunca kentin farklı noktalarında yöresel danslarını sahneleyecek.
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0